Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ZW Classic - rysunki utworzone w AC2009. Po 2-3 godzinach pracy przy próbie automatycznego zapisu pojawia się komunikat "błąd zapisu pliku...." "plik może być uszkodzony"

Nie pomaga zapisz jako..., zmiana napędu, a nawet nośnika zewnętrznego.

Rysunek nie daje się zapisać w żaden sposób.

Po zamknięciu programu i otwarciu na nowo poprzedniej wersji wszystko działa, niestety do czasu.

Jeżeli spotkaliście się z podobnym problemem będę wdzięczny za pomoc.

Temat próbowałem zgooglować. Niestety nie udało mi się znaleźć przyczyny, a tym bardziej rozwiązania.

Opublikowano

Witam,

czy to się dzieje przy pracy na jednym pliku, czy na różnych?

Czy ma Pan otwartych więcej plików czy jeden?

Spotkałem się z podobnym problem kilka lat temu, jeśli otwartych było kilka plików i zapis użytkownika pokrył się z zapisem automatycznym.

Jeśli ma Pan otwartych więcej plików to można pokusić się o przestawienie opcji, aby zapisywany automatycznie był tylko aktualny rysunek.

Można także zwiększyć czas automatycznego zapisu.

post-1-0-30874200-1469171475_thumb.png

Opublikowano

Witam,

dzięki za odpowiedź, sprawdzę faktycznie były otwarte dwa pliki. Jednak nie daje mi spokoju to, że później nie dało się otwartych plików zapisać, nawet pod inną nazwą i na innym nośniku.