Włodek Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam, ZW Classic - rysunki utworzone w AC2009. Po 2-3 godzinach pracy przy próbie automatycznego zapisu pojawia się komunikat "błąd zapisu pliku...." "plik może być uszkodzony" Nie pomaga zapisz jako..., zmiana napędu, a nawet nośnika zewnętrznego. Rysunek nie daje się zapisać w żaden sposób. Po zamknięciu programu i otwarciu na nowo poprzedniej wersji wszystko działa, niestety do czasu. Jeżeli spotkaliście się z podobnym problemem będę wdzięczny za pomoc. Temat próbowałem zgooglować. Niestety nie udało mi się znaleźć przyczyny, a tym bardziej rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam, czy to się dzieje przy pracy na jednym pliku, czy na różnych? Czy ma Pan otwartych więcej plików czy jeden? Spotkałem się z podobnym problem kilka lat temu, jeśli otwartych było kilka plików i zapis użytkownika pokrył się z zapisem automatycznym. Jeśli ma Pan otwartych więcej plików to można pokusić się o przestawienie opcji, aby zapisywany automatycznie był tylko aktualny rysunek. Można także zwiększyć czas automatycznego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam, dzięki za odpowiedź, sprawdzę faktycznie były otwarte dwa pliki. Jednak nie daje mi spokoju to, że później nie dało się otwartych plików zapisać, nawet pod inną nazwą i na innym nośniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi