frawi Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Próbuję zrobić wyrwanie w draftingu i nie mogę wskazać widoku. Jak je zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Aby zrobić wyrwanie potrzebną są co najmniej 2 rzuty: jeden do wyrwania a drugi do wskazania głębokości wyrwania. Tok postępowania: Obrysowujemy wyrywany fragment splajnem zamkniętym (uwaga splajna należy zamknąć z ikonki). Wywołujemy funkcję wyrwania. Wskazujemy na drugim widoku głębokość przecięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frawi Posted July 15, 2016 Author Report Share Posted July 15, 2016 Dzięki ale mi nie wychodzi. Głębokość cięcia mogę podać tylko na wyrywanym widoku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Najczęściej w rysunku występują problemy związane z rysowaniem na nieaktywnym widoku. Na rysunku jest tylko jeden aktywny widok (kolor niebieski), a reszta jest nieaktywna (kolor czarny). Aby dany widok zamienić na aktywny należy 2 razy kliknąć myszką w ramkę widoku (linia przerywana). Przed narysowaniem splajna do wyrwania proszę się upewnić, że będzie on narysowany na właściwym widoku (aktywnym). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frawi Posted July 17, 2016 Author Report Share Posted July 17, 2016 :good: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts