frawi Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Próbuję zrobić wyrwanie w draftingu i nie mogę wskazać widoku. Jak je zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Aby zrobić wyrwanie potrzebną są co najmniej 2 rzuty: jeden do wyrwania a drugi do wskazania głębokości wyrwania. Tok postępowania: Obrysowujemy wyrywany fragment splajnem zamkniętym (uwaga splajna należy zamknąć z ikonki). Wywołujemy funkcję wyrwania. Wskazujemy na drugim widoku głębokość przecięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frawi Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Dzięki ale mi nie wychodzi. Głębokość cięcia mogę podać tylko na wyrywanym widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Najczęściej w rysunku występują problemy związane z rysowaniem na nieaktywnym widoku. Na rysunku jest tylko jeden aktywny widok (kolor niebieski), a reszta jest nieaktywna (kolor czarny). Aby dany widok zamienić na aktywny należy 2 razy kliknąć myszką w ramkę widoku (linia przerywana). Przed narysowaniem splajna do wyrwania proszę się upewnić, że będzie on narysowany na właściwym widoku (aktywnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frawi Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 :good: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi