perlon Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Witam Mam oto taką sytuację. Zainstalowałem wersję architekture skonfigurowałem ustawiłem co potrzeba. Program się uruchamia z zielonej ikonki (skrót do pliku "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ArchZw14\ArchZw15.exe") na pulpicie odpala zielonego splasza i wszystko gra. Wstawiam na pulpit skrót do "gołej" wersji ZwCAD'a (skrót do pliku "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ZWCAD.exe"). Niebieska ikonka a po uruchomieniu niebieski splasz i wersja bez "nadbagażu" architecture. Odpala prawidłowo zgodnie z oczekiwaniami. Teraz uruchomienie zielonej ikonki czyli wersji architekture. Pojawia się zielony splasz po chwili gaśnie pojawia się niebieski splasz i uruchamiana jest goła wersja ZwCAD'a zamiast wersji architecture. Niestety w tym momencie nie znajduję sposobu na uruchomienie wersji architecture. Odinstalowałem całość z kasowaniem wszystkich danych usera łącznie z kasowaniem ręcznym kartotek. Ponowna instalacja i czynności jak powyżej i efekt identyczny. Czy mógłby ktoś to potwierdzić i podać środki zaradcze. Nie korzystanie z gołego ZwCAD'a odrzucam ponieważ w pewnych sytuacjach nadbagaż jest mi zbędny a producent oprogramowania podobno dopuszcza takie użycie programu. Problem tylko jest taki, że przed aktualizacją to mi działało. Obecnie przestało. ZwCAD 2015+ architecture EN vernum = "2015.08.15(27483)" Windows 8.1 64bit. Cytuj
icholewa Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Witam. Funkcjonalność programu ZWCAD Architecture jest uwzględniona w profilu programu, który się uruchamia.Bardzo proszę o uruchomienie ZWCAD Architecture. W oknie Opcji w zakładce Profile ustawić profil "ArchZW2015" jako aktualny. Funkcjonalność programu powinna zostać wyświetlona. Innym rozwiązaniem może być po prostu włączenie palety narzędzi w programie za pomocą dostępnej funkcji "Menu ekranowe" w zakładce "Narzędzia". Cytuj
perlon Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) OK zmiana profilu działa. Dzięki. Niemniej jednak po załadowaniu ZwArch menu ekranowe jest dostępne po ponownym uruchomieniu. Generalnie zmiana profilu w stosunku do pasków narzędzi i menu jest natychmiastowa natomiast wpływ na menu ekranowe jest widoczny przy ponownym uruchomieniu programu. Chcąc mieć dwa różne wywołania muszę zatem wywoływać je z dwoma różnymi profilami. Niestety o ile wywołanie : "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ZWCAD.exe" /pZwArch2015 działa prawidłowo to wywołanie domyślne pod ikoną na pulpicie z dopisanym profilem już nie: "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ArchZw14\ArchZw15.exe" /pZwArch2015 Program przestał działać. W poprzednich wersjach było to bardziej oczywiste. W menu programów był skrót do wersji architecture zielony i niebieski do "golasa". Wystarczyło ten drugi przenieść na pulpit. To że program się wywala przy wskazaniu profilu zgłaszam jako błąd programu. Poprawka. argument /pnazwa_profilu nie działa. Profil trzeba zmienić ręcznie Tools->Options->Profiles. Wygląda że z ikony póki co się nie da chyba że ktoś ma dobry myk. Pzdr Edytowane 3 Września 2015 przez perlon Cytuj
icholewa Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Witam. Zauważony błąd zgłosimy do producenta. Postaramy się poznać przyczynę problemu. W moim przypadku po zainstalowaniu najnowszej wersji przy włączaniu/wyłączaniu Menu ekranowego następuje to natychmiastowo, nie jest konieczne ponowne uruchomienie programu. Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Witam Proszę spróbować zresetować ustawienia użytkownika przy zamkniętym programie przez zmianę nazwy folderu pl-PL na pl-PL_kopia. Poniższą ścieżkę wystarczy wkleić w pasku adresu dowolnego folderu. Katalog znajduje się w ścieżce %appdata%\ZWSOFT\ZWCADA\2015 Pozdrawiam Cytuj
perlon Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Witam. Zauważony błąd zgłosimy do producenta. Postaramy się poznać przyczynę problemu. W moim przypadku po zainstalowaniu najnowszej wersji przy włączaniu/wyłączaniu Menu ekranowego następuje to natychmiastowo, nie jest konieczne ponowne uruchomienie programu. Nie chodzi o włączanie/wyłączanie menu ekranowego skrótem Ctrl+F12 tylko o przełączanie profili. Jeżeli uruchamiam zwcad'a i przełączę jako aktualny profil ZwARCH2015 to menu ekranowe pojawi się po ponownym uruchomieniu programu. Jeżeli aktualnie mam profil ZwArch2015 i przełączę na profil swój własny np. ZwCAD2015 (bez menu ekranowego) to menu ekranowe pozostaje ale przy ponownym uruchomieniu już go nie będzie. Tak jak mówię. Najlepiej jakby ZwCAD rozumiał wywołanie /pnazwa_profilu i byłoby po kłopocie. Zamiana folderu en_US na en_US_kopia (używam wersji angielskiej) nic nie zmienia w tym temacie. Dodatkowe pytanie : czym się obecnie różni wywołanie "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ArchZw14\ArchZw15.exe" od wywołania "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ZWCAD.exe" Oba działają wg mnie tak samo a ich działanie zależy wyłącznie od załadowanego profilu. Edytowane 4 Września 2015 przez perlon Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Witam Przy uruchamianiu ZWCAD.exe można ustawić parametry np. "C:\ZWCAD Architecture 2015 Plk\ZWCAD.exe" /product ZWCADA /language "pl-PL" /p Default i wtedy jest profil bez dodatkowych narzędzi. Pozdrawiam Cytuj
perlon Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 OK. Problem był w tym, że nie było spacji po przełączniku /p Takie wywołanie wywala program : "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ArchZw14\ArchZw15.exe" /product ZWCADA /language "en-US" /p ArchZW2015 Takie również "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ArchZw14\ArchZw15.exe" /p ArchZW2015 Tak więc może ZwSOFT by się temu przyjrzał. Obecnie mam tak : Dla profilu Arch "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ZWCAD.exe" /product ZWCADA /language "en-US" /p ArchZW2015 Dla profilu bez arch (ZwCAD2015 to mój zmodyfikowany profil default) "C:\Program Files (x86)\ZWCAD Architecture 2015 Enu\ZWCAD.exe" /product ZWCADA /language "en-US" /p ZwCAD2015 Efekt uboczny to tylko tyle że ikona z profilem architecture jest niebieska tak jak "golas". Zielona byłaby fajniejsza ale cóż, może za wiele wymagam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi