Landor Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 (edited) Witajcie, potrzebuję małej rady. Mianowicie przesiadam się z AutoCada LT 2011 na ZWCad+ 2015 PL Od kilku dni przekopuję się przez wiele różnych opcji, ale za nic nie mogę znaleźć ustawień, gdzie mógłbym zmienić domyślne przypisanie klawiszy funkcyjnych. Np. F5 domyślnie jest przypisane do: Polecenie: <Izopłaszczyzna Gora> / Polecenie: <Izopłaszczyzna Prawa> / Polecenie: <Izopłaszczyzna Lewa> Ja chciałbym mieć pod F5 skrót do _REGENALL czyli ponowne generowanie modelu. I tak dalej... Proszę o wskazówki. Pozdrawiam Edited June 15, 2015 by Landor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Witam Proszę wpisać w pasku poleceń ADAPTACJA (_customize) i przejść na zakładkę Klawiatura. Pozdrawiam Landor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Landor Posted June 15, 2015 Author Report Share Posted June 15, 2015 @pawmal dziękuję, znalazłem co trzeba. To może kolejna rzecz. Czy jest opcja żeby ustawić kolor kursora zależnie od układu współrzędnych? W AC LT 2011 gdy miałem globalny układ współrzędnych kursor miał dwa kolory, linia odpowiadająca osi X była czerwona, osi Y zielona. Po określeniu nowego punktu na osi X oraz płaszczyźnie XY i zastosowaniu układu współrzędnych bieżących do planu, kursor zmieniał się na biały. Bardzo wygodne gdy często zmienia się układy współrzędnych z bieżących na globalne i odwrotnie - łatwiej się połapać gdzie jesteśmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Kolor kursora nitkowego można zmienić jedynie dla wszystkich osi jednocześnie. Pozdrawiam Landor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Landor Posted June 15, 2015 Author Report Share Posted June 15, 2015 Rozumiem, dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts