dmatusz3

Przeszliśmy na SSL

6 postów w tym temacie

Zakończyłem instalację certyfikatu SSL dla forum.

Obecnie wszystkie przesyłane dane do i ze strony są szyfrowane.

Stare linki powinny pozostać bez zmian, ale zostaną automatycznie przepisane na https:

 

W pasku przeglądarki może się pojawiać znak wykrzyknika.

Nie jest to problem z certyfikatem, ale dzieje się tak w momencie, gdy na stronie zabezpieczonej SSL znajdują się linki do stron bez certyfikatu.

 

Gdyby coś nie działało, to proszę o info.

:hi:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dzisiaj odkryłem, że filmy z youtuba wyświetlają się niepoprawnie.

Powinny być one wbudowane w post, natomiast czasami jest tylko miejsce na film, a czasami sam link.

 

Uaktualniłem kod forum odpowiedzialny za wyświetlanie filmów, myślę, że powinno być dobrze.

Ale gdyby ktoś znalazł takie miejsce to proszę o info.

 

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

film będzie poprawnie wyświetlany jesli podczas edycji postu wkleimy w trybie tekstowym np

 

post-140-0-31793300-1432498532.jpg

 

i mamy filmy widoczne jak niżej

 

w przypadku gdy wkleimy bezpośrednio w postaci niebieskich , podkreślonych tekstów linków takimi linkami pozostaną

 

https://youtu.be/B69amV3Fxlw

https://youtu.be/R0XOVu-Q2B4

Edytowane przez Martin_S

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dzisiaj zainstalowałem odnowiony certyfikat SSL.

Może się zdarzyć, że strona się źle wyświetli (informacja o niebezpiecznej stronie), proszę ją wtedy odświeżyć kilkukrotnie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz