wkluczyk Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam, mam następujący problem. Posiadam Zwcad 2012 standard. Przy otwieraniu plików dwg każdy otwiera mi się w nowej sesji. Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam Proszę spróbować przestawić zmienną SDI na 0 "off". Ta zmienna odpowiada za wyświetlanie rysunków w zakładkach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkluczyk Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mam ustawione off :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam Czy na komputerze jest/była zainstalowana jeszcze jakaś inna wersja ZWCAD? Jaki jest system operacyjny na komputerze? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkluczyk Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam, nie ma innej wersji ZWCADA, system operacyjny Windows 7. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam Proszę spróbować kliknąć prawym przyciskiem myszy na pliku dwg, wybrać otwórz za pomocą i wskazać domyślny program do otwarcia tych plików albo wskazać bezpośrednio plik zwcad.exe z dysku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alojz Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Także u mnie pojawił się opisany tu problem. Nie pomogła też deinstalacja i ponowna instalacja ZWCADa. Przed wystąpieniem problemu testowałem ZWCAD Classic. Po jego zainstalowaniu pliki dwg zaczęły otwierać się (domyślnie) w nim. Gdy zmieniłem z powrotem (w systemie) otwieranie dwg w ZWCAD pojawił się ów problem. Aktualnie ZWCAD Classic też odinstalowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Witam Jeśli został zainstalowany ZWCAD Classic, to pliki dwg mogły zostać powiązane z tym programem. Natomiast po deinstalacji, w momencie gdy jest zainstalowana jeszcze inna wersja, mogą faktycznie pojawić się jakieś nieprzewidziane sytuacje. Być może jest jakiś konflikt w rejestrze... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alojz Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Dziękuję za odpowiedź. Źródłem problemu u mnie była prawdopodobnie instalacja ZWCAD Classic. Po wykonaniu operacji przywracania systemu otwieranie plików działa prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi