jureko Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 witam, przerobiłem sobie makro z przykładów, kod wklejam poniżej. Niestety nie umiem dojść do żebym nie musiał wskazywać oknem elementów (czyli SetAll zamiast selectOnSreen). ciągle mam jakiś błąd. Może mógłby mi ktoś z Was pomóc? Sub totalnumber() 'define Dim total As Double total = 0 'Create a set Dim ssetObj As ZwcadSelectionSet Set ssetObj = Thisdocument.SelectionSets.Add("TEST_SSET") 'use Filters to get text Dim Ftype(2) As Integer Dim Fdata(2) As Variant Ftype(0) = 0 Fdata(0) = "text" Ftype(1) = 8 Fdata(1) = "teksty" Ftype(2) = 62 Fdata(2) = 4 'Dim mode As ZcSelectionSetType 'mode = zcSelectionSetAll ssetObj.SelectOnScreen Ftype, Fdata 'Determine the text whether to be digital For i = 0 To ssetObj.Count - 1 If IsNumeric(ssetObj.Item(i).TextString) Then total = total + ssetObj.Item(i).TextString Activedocument.Utility.Prompt ssetObj.Item(i).TextString & vbCrLf End If Next i ' delete set ssetObj.Delete ' output the sum Activedocument.Utility.Prompt "suma " & total End Sub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 ssetObj.SelectOnScreen Ftype, Fdata proszę zamienić na : ssetObj.Select zcSelectionSetAll Ftype, Fdata jeśli to nie zadziała, to problem może być w ustawieniach fitrów, wtedy nie będzie wyświetlało błędu, ale może nic nie selekcjonować np jeśli filtry ustawią selekcje wszystkich czerwonych linii a w rysunku będą tylko niebieskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureko Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 ssetObj.SelectOnScreen Ftype, Fdata proszę zamienić na : ssetObj.Select zcSelectionSetAll Ftype, Fdata mam tak: Dim mode As ZcSelectionSetType mode = zcSelectionSetAll ssetObj.Select mode, Ftype, Fdata i niestety dalej sa błędy kompilatora, nie wiem co jest grane. Znalazłem tez przed chwila post z lutego w którym był podobny problem, ale 'u mnie nie działa' (:. Dołączam przykładowy plik i makro w zipie. select.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Przepraszam, mój błąd, pisałem to z pamięci. ssetObj.Select mode, , , Ftype, Fdata Tak powinno być dobrze. Różnica jest tylko w 2 przecinkach, ale bez nich kompilator traktuje zmienne filtrów jako pukty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureko Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Przepraszam, mój błąd, pisałem to z pamięci. ssetObj.Select mode, , , Ftype, Fdata Tak powinno być dobrze. Różnica jest tylko w 2 przecinkach, ale bez nich kompilator traktuje zmienne filtrów jako pukty. :), dzięki działa. Chyba bym na to nie wpadł. -- pozdrawiam jureko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi