MSikora Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Temat już się pewnie pojawiał, ale nie umiem znaleźć. Na jednym z komputerów nie umiem włączyć nowych pasków narzędzi np. view lub innych. Wybieram pasek z listy, pojawia się "ptaszek", ale pasek się nie pojawia. Być może to wina dwóch monitorów? Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam Proszę wejść w Opcje, zakładka Profile, wybrać profil domyślny Default i Resetuj. Pozdrawiam pawmal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSikora Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dziękuję, musiałem zrestartować profil z nakładką i ponownie zainstalować nakładkę, ale problem usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Chciałem dopytać kiedy i czy rzeczona przypadłość zostanie definitywnie usunięta. Owszem proponowany sposób jest skuteczny i skutecznie każe ustawiać w interfejsie wszystko od początku. Menu nakładek, ustawienia własnej konfiguracji toolbarsów etc. Powyższe zdarza się u mnie kilka razy w miesiącu w nieokreślonych okolicznościach i doprowadza mnie do dużej frustracji.VERNUM = "2014.09.20(25578)" (read only) wersja architecture. Problem zgłaszałem w http://forum.cad.info.pl/topic/1299-niewidoczny-toolbars/ale jak widać nic w tej sprawie nie poszło do przodu nawet w wersjach z servicepackiem. Rozjechane gripy obiektów również są nie poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Ponownie w kwestii znikających pasków. Dziś znów przypadłość mnie dopadła. reset profilu doprowadza mnie do białej gorączki bo po nim muszę ustawiać całe środowisko od nowa. To co daje w domyśle ZwCAD kompletnie mi nie pasuje. Zauważyłem, że widoczne na ekranie paski można włączyć i wyłączyć i pojawiają się tam gdzie były przed wyłączeniem. Natomiast pasków które nie były widoczne w chwili x ( tzn w momencie bliżej nie określonego zdarzenia rozwalającego paski na łopatki ) nie da się uwidocznić. Niby ptaszek przy pasku się pojawia że niby jest widoczny ale pewnie gdzieś w zaświatach poza obszarem ekranu. Dotyczy to zarówno pasków standardowych jak i pasków z nakładek. Na trop naprowadziła mnie komenda z e-cad : pokaż pasek narzędzi ... Przykładowo dla nakładki e-cad mogę zrobić coś następującego : Command: _-TOOLBAREnter a toolbar name or [ALL]: E-CAD_ZELBET_STAL_DREWNO.E-CAD_PODSTAWOWYEnter an option [show/Hide/Left/Right/Top/Bottom/Float] <Show>: lEnter a new position (horizontal,vertical) <0,0>: I pasek wraca z zaświatów do pozycji z lewej strony ekranu. Od tej pory można go włączyć i wyłączyć. To samo więc spróbowałem z paskiem standardowym Command: _-TOOLBAREnter a toolbar name or [ALL]: TB_ARCEnter an option [show/Hide/Left/Right/Top/Bottom/Float] <Show>: lEnter a new position (horizontal,vertical) <0,0>: No i pasek pojawił się z lewej strony. Chyba będę sobie musiał dopisać parę lispów do ujawniania pasków bo problem chłopców z ZwSOFTU jak widać w dalszym ciągu przerasta. Podejrzewam że niewidoczne paski narzędzi dostają takie współrzędne lokalizacji, których nie obejmuje standardowy ( lub żaden na świecie ) monitor. Może lądują gdzieś ze współrzędną (100000000,100000000) i nie ma takiej opcji żeby go zobaczyć i chwycić. Daję to pod rozwagę i proszę o przekazanie producentowi w celu eliminacji tego błędu. Przydałaby się również tymczasowo inna propozycja rozwiązania problemu niż reset profilu bo to uważam za delikatnie mówiąc żenujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam Z tego co mi wiadomo, problem pojawia się zazwyczaj przy pracy z interfejsem klasycznym z dwoma monitorami. Prawdopodobnie po odłączeniu monitora, pasek narzędzi pojawia się poza obszarem widocznym. Taka sytuacja jest także możliwa z oknem np. Menadżera warstw lub innymi i może być związana z przypadkowym przesunięciem okna poza obszar widoczny. Bardzo dobre rozwiązanie zastępcze jest przez polecenie: _-toolbar (-pasekn), bo istotnie, nie trzeba resetować profilu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi