dex78 Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 (edited) Witam, po krótkiej zabawie ZWCADem u znajomego zamierzam go kupić, ale nie odpowiada mi jedna rzecz. Może ktoś mi pomoże i zna rozwiązanie, chyba że nie jest to możliwe. Chodzi o to, by przykładowo, najpierw wybrać parę linii(obiektów) a następnie wybrać polecenie (np przesuń, czy skopiuj), bo w wersji która widziałem, najpierw trzeba było wybrać obiekty a potem polecenie, co jest mniej wygodne, do tego kwestia przyzwyczajenia z poprzedniego programu, którym przez lata rysowałem w biurze. Z góry dziękuję za odpowiedz. Edited November 6, 2014 by dex78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Witam Nie powinno być problemu w ZWCAD z wyborem obiektów przed poleceniem. Proszę sprawdzić w opcjach w zakładce Wybór czy jest zaznaczona opcja Wybór obiektu przed poleceniem. Poniżej zrzut. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dex78 Posted November 6, 2014 Author Report Share Posted November 6, 2014 (edited) Witam Nie powinno być problemu w ZWCAD z wyborem obiektów przed poleceniem. Proszę sprawdzić w opcjach w zakładce Wybór czy jest zaznaczona opcja Wybór obiektu przed poleceniem. Poniżej zrzut. opcje.png Pozdrawiam faktycznie działa, już zapomniałem ze w cadzie też taka opcja była. tylko miałem chwilowy problem z używaniem skrótów klawiszowych do poleceń po zmianie tej opcji, ale wystarczyło jeszcze raz zdefiniować. wielkie dzięki, widze, że to będzie mój najnowszy program do rysowania w prawdziwie rozsądnej cenie, jak na polskie warunki. Jestem mile zaskoczony. Jak widać można dobrze i w rozsądnej cenie. Edited November 6, 2014 by dex78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts