Chris Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Dzień dobry! Mam problem z błędem krytycznym, który powoduje zamknięcie programu i utworzenie pliku recovery. Używam ZWCAD+ 2014 PRO PL vernum = "2014.04.27(21135)" + dodatkowo nakładki BIK w wersji 8.0.5 (Stal i Żelbet). Podczas wykonywania jednej z komend BIKa program wysypuje się. Pojawia sie komunikat: "Attempted an unsupported operation." i program wyłącza się (pytajac czy zapisać plik recovery). Zaznaczę, że nie za każdym razem przy użyciu komendy pojawia się błąd (średnio 1 lub 2 razy na 5 użyć komendy). Próbowałem wysłać raport błędu do ZWSOFT, ale program zwraca komunikat, że nie udało się wysłać raportu. Załączam printscreena z komunikatem błędu i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam Chris ZWCAD+ 2014 - crash error.bmp Edytowane 10 Lipca 2014 przez Chris
Martin_S Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 vernum 21135 różni sie od poprzedniej wersji, e-cad skorygował najnowszą wersję instalki nakladek, więc BIK powinien chyba tak samo .
pawmal Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Witam Wysłałem zapytanie do BiK w sprawie opisywanego problemu. Po otrzymaniu odpowiedzi, przekaże ją Panu. Pozdrawiam
pawmal Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Witam Proszę o sprawdzenie czy błąd może być spowodowany tym, że nie jest uruchomiony moduł base. Otrzymałem taką informację, że polecenie bik_sowt może nie działać poprawnie w momencie, gdy nie mamy uruchomionego modułu base, bo odnosi się on do polecenia symbol otworu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi