Chris Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Dzień dobry! Mam problem z błędem krytycznym, który powoduje zamknięcie programu i utworzenie pliku recovery. Używam ZWCAD+ 2014 PRO PL vernum = "2014.04.27(21135)" + dodatkowo nakładki BIK w wersji 8.0.5 (Stal i Żelbet). Podczas wykonywania jednej z komend BIKa program wysypuje się. Pojawia sie komunikat: "Attempted an unsupported operation." i program wyłącza się (pytajac czy zapisać plik recovery). Zaznaczę, że nie za każdym razem przy użyciu komendy pojawia się błąd (średnio 1 lub 2 razy na 5 użyć komendy). Próbowałem wysłać raport błędu do ZWSOFT, ale program zwraca komunikat, że nie udało się wysłać raportu. Załączam printscreena z komunikatem błędu i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam Chris ZWCAD+ 2014 - crash error.bmp Edytowane 10 Lipca 2014 przez Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 vernum 21135 różni sie od poprzedniej wersji, e-cad skorygował najnowszą wersję instalki nakladek, więc BIK powinien chyba tak samo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Witam Wysłałem zapytanie do BiK w sprawie opisywanego problemu. Po otrzymaniu odpowiedzi, przekaże ją Panu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Witam Proszę o sprawdzenie czy błąd może być spowodowany tym, że nie jest uruchomiony moduł base. Otrzymałem taką informację, że polecenie bik_sowt może nie działać poprawnie w momencie, gdy nie mamy uruchomionego modułu base, bo odnosi się on do polecenia symbol otworu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi