bkiler Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Dotychczas korzystałam z ZWCAD 2011 i w temacie tym nie było problemów. Od trzech dni "testuję" 2014 i brak mi tej funkcji. Zaznaczam obiekt, np. linię, chwytam uchwyt :), przy pomocy spacji lub enter'a dokonuję wyboru przesuń/obróć/skala/lustro/rozciągnij - i z wciśniętym klawiszem Ctrl klikam spodziewając się, że w ten sposób utworzyłam kopię. A tu nic poza edycją tejże zaznaczonej linii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Witam Po zaznaczeniu linii, proszę wybrać środkowy uchwyt, wpisać K potwierdzić przyciskiem ENTER i wskazać kolejne punkty kursorem myszy. Linia powinna być kopiowana. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkiler Posted April 14, 2014 Author Report Share Posted April 14, 2014 Dziękuję. Znam tę metodę. Natomiast wybierając nowsze oprogramowanie nie chciałabym robić "kroku w tył". Proszę o odpowiedź czy jest możliwość funkci z klawiszem Ctrl. Jeśli nie ma takiej dogodności, to kiedy zostanie ona wprowadzona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Obecnie kopiowanie z opcją Ctrl nie jest obsługiwane. Przekażemy informację do producenta w tej sprawie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 To jest narzędzie opatentowane przez MSOFFICE Microsoftu ..kopiowanie klawiaturowe za pomocą Ctrl i przesuwania z przytrzymaniem obiektu , ktory kopiujemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkiler Posted April 14, 2014 Author Report Share Posted April 14, 2014 Czemu w ZWCAD 2011 była taka możliwość a w nowej/lepszej wersji brak tej funkcji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 (edited) Wynika to ze wersja 2011 była na "silniku" intellicada a wersje 2012+ 2014+ są od zera na nowym "silniku kodowane i trzeba poczekać na ulepszenia :) Edited April 14, 2014 by Martin_S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts