Pirun Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Witam.Nie mogę znaleźć w jaki sposób wywołać "stary" standardowy pasek opcji, zlokalizowany ponad wstążkami.W ACadzie jest opcja menubar z parametrem 1. Czy ZW posiada taka możliwość ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Witam Istnieje możliwość przełączania pomiędzy interfejsem klasycznym i wstążkowym w prawym dolnym rogu. Z kolei przy ustawionym interfejsie wstążkowym jest dostęp do menu klasycznego w prawym górnym rogu przez kliknięcie na ikonę pokazaną na zrzucie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirun Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Wszystko sie zgadza i jest wiadome.Jednak chciałbym uzyskac taki efekt: 1. Mam właczone wstążki. 2. Mam pasek menu. Taka opcja w Cadzie istnieje poprzez polcecnie "menubar 1". Jestem przyzwyczajony do użwania textowego menu - szybciej tam znajduje interesujące mnie polcenia i funkcje.Wstążki są też super przydatne ponieważ "podpowiadaja" pewne opcje. Da sie to jakoś ustawić w ZW ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Witam W ZWCAD+ jest to rozwiązane jak na zrzutach powyżej. Nie ma możliwości ustawienia menu klasycznego nad wstążkami. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts