Pirun Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Witam.Nie mogę znaleźć w jaki sposób wywołać "stary" standardowy pasek opcji, zlokalizowany ponad wstążkami.W ACadzie jest opcja menubar z parametrem 1. Czy ZW posiada taka możliwość ? pozdrawiam
pawmal Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Witam Istnieje możliwość przełączania pomiędzy interfejsem klasycznym i wstążkowym w prawym dolnym rogu. Z kolei przy ustawionym interfejsie wstążkowym jest dostęp do menu klasycznego w prawym górnym rogu przez kliknięcie na ikonę pokazaną na zrzucie. Pozdrawiam
Pirun Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Wszystko sie zgadza i jest wiadome.Jednak chciałbym uzyskac taki efekt: 1. Mam właczone wstążki. 2. Mam pasek menu. Taka opcja w Cadzie istnieje poprzez polcecnie "menubar 1". Jestem przyzwyczajony do użwania textowego menu - szybciej tam znajduje interesujące mnie polcenia i funkcje.Wstążki są też super przydatne ponieważ "podpowiadaja" pewne opcje. Da sie to jakoś ustawić w ZW ?
pawmal Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Witam W ZWCAD+ jest to rozwiązane jak na zrzutach powyżej. Nie ma możliwości ustawienia menu klasycznego nad wstążkami. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi