dmatusz3 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam, w pewnych konfiguracjach systemowych może dojść do błędnego wyświetlania okna graficznego programu KOMPAS-3D. Rozwiązanie problemu: Opisywane problemy są związane z przeźroczystością okien w systemie Vista. Niestety problem można usunąć jedynie poprzez wyłączenie tego efektu. Aby to zrobić proszę wybrać: Panel sterowania \ Wygląd i personalizacja \ Personalizacja. --> Kolor i wygląd okien. Proszę odznaczyć pole wyboru "Włącz przezroczystość". Jeśli mimo to występuje problem, w tym samym oknie (Kolor i wygląd okien) proszę wybrać "Otwórz właściwości wyglądu klasycznego, aby uzyskać więcej opcji kolorów", po czym w nowym oknie proszę wybrać "Podstawowy Windows Vista". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBiedron Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 W windows 8.1 też mam problemy z wyświetlaniem.Niestety nie mogę znaleźć opcji przezroczystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Witam Proszę otworzyć Panel sterowania \ Personalizacja W tym oknie proszę ustawić na Podstawowe kolory Windows. Jeśli to nie pomoże to proszę przestawić kompozycję na Klasyczny Windows (następna ikona) i proszę sprawdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBiedron Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Niestety nie mam tych kompozycji. Może jakiś inny sposób albo jak ściągnąć te kompozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi