adbadbad Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Mam narysowany ten rysunek mam linie wymiarowe i przyciskam np. chce zmienić sobie odsunięcie tych linii wymiarowych i naciskam wymiarowanie to we właściwościach nic nie pisze ze wybrałam wymiarowanie, nie pokazuje się jaka ja warstwę wybrałam. Bo jakby się pokazało wymiarowanie która ma linie strzałki odległość, wielkość czcionki i nie pokazuje się. Np. chce linie dłuższą zrobić to jak naciskam tą linie to się pokazuje wymiarowanie i wszystko co dotyczy wymiarowania, odsunięcie linii pomocniczych. Jak poniżej http://www.dropbox.com/s/wzmk4pa2hb693q0/Clipboard01.jpg Edytowane 28 Lipca 2013 przez adbadbad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Chętnie bym coś napisał i wyjaśnił ale czytam, czytam i nie rozumiem o co chodzi. Odpowiadam więc trochę w "ciemno". Jak chcesz zmienić styl wymiarowania to trzeba kliknąć ikonkę "STYLU WYMIAROWANIA" lub wpisać w linii poleceń "_dimstyle" i tam w ustawieniach zmienić to co się chce poprawić. Jeżeli chcesz zmienić wygląd tylko pojedyńczego wymiaru to go zaznaczasz i w okienku właściwości poprawiasz to co trzeba. Gdyby chodziło o co innego to napisz jaśniej pytanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbadbad Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 chodzi o to że jak zaznaczę linię to we właściwościach nie pojawiają sie takie opcje jak linie i strzalki, odsuniecie linii wymiarowej, wysokosc tekstu, natomiast w AutoCAD odrazu pojawiaja sie wlasciwosci w tej ramce z prawej strony a w ZWCad nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Jak zaznaczysz LINIE to się takie rzeczy nie pojawią w oknie właściwości. Jak zaznaczysz wymiar to będzie dobrze (patrz załącznik). Kto wymiarował rysunek? Podejrzewam że wymiary mogą być rozbite i już nie da się ich poprawić. Edytowane 28 Lipca 2013 przez gruzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbadbad Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 własnie , co trzeba zrobic aby miec ta ramke General, Misc, Lines & Arrows? bo jak klikam na linie to nie pojawiaja sie te wartosci, tylko to co ja podalem w zalaczniku w pierwszym poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbadbad Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 kliknalem na wymiar i pojawiaja sie tylko ogolne rzeczy, a tych co u Ciebie to nie ma ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 własnie , co trzeba zrobic aby miec ta ramke General, Misc, Lines & Arrows? bo jak klikam na linie to nie pojawiaja sie te wartosci, tylko to co ja podalem w zalaczniku w pierwszym poscie w Twoim pierwszym poście NIC nie jest zaznaczone (jest napisane "nic nie wybrano") i dlatego są tylko ogólne rzeczy do wyboru kliknalem na wymiar i pojawiaja sie tylko ogolne rzeczy, a tych co u Ciebie to nie ma ;/ kliknąłeś na wymiar czy na warstwę "wymiar". Nie wierzę że jak zaznaczysz wymiar na "modelu" lub "arkuszu" to nie ma odpowiednich wartości w oknie właściwości. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbadbad Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 tak, kliknalem na wymiar i pojawiaja sie tylko ogolne wlasciwosci i nie wiem co mam z tym zrobic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam Jaką posiada Pan kompilację programu? Informację tę można odczytać w menu Pomoc->O Programie lub wpisując vernum w pasku poleceń. Proszę przesłać ten rysunek na pomoc@dobrycad.pl ,sprawdzimy jakiego typu są to wymiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Może trzeba rozwinąć właściwości albo suwakiem przewinąć w dół, nie widać wszystkiego bo w oknie się nie mieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi