flaa78 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam, od jakiegoś czasu mam problem drukowaniem (plotowaniem) rastrów dużych rozmiarów w programie ZWCAD (wersje 20007 pl i 2008 eng). Problem zaczyna się już gdy próbuje drukowac do PDFa. Raster albo nie jest wyświetlany albo jest cały czarny. To samo na ploterze. Zaznacze że z autocada na innym stanowisku wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam, proszę o podanie numeru wersji programu. Proszę sprawdzić, czy jest wolne miejsce na dysku na partycji systemowej i poziom fragmentacji dysku. Nico podobny wątek: http://forum.projektuje.net/viewtopic.php?t=71&sid=5a6d1975643e020e66ebdde0affcc7ce Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flaa78 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 wersja polska z 19.09.2007 angielska 22.02.2008 co najdziwniejsze zaistalowałem wersje 2008 pl ściągniętą ze stronki zwcad i smiga z drukowaniem bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam, sprawdziłem w pierwszej wersji 2008 był błąd z wydrukiem dużych rastrów. Drukował się tylko cienki pasek, a później raster był obcinany. Prawie natychmiast to poprawili. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozlowlkp Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam! Ja także mam problem z wydrukiem rastra. Plik jest w formacie tiff, 100 dpi, 1000x7000 pixeli. Chciałem to wydrukować na arkuszu 297x2100mm i nic. Próbowałem na ZWCAD 2008 PL i ZW 2009 BETA ENG. Nie drukuje zarówno na ploter jak i do PDF Creatora. Zaznaczam że w AutoCADzie nie ma z tym problemu. Jeśli trzeba, mogę wysłać ten plik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam, tak proszę o przesłanie rastra wraz z rysunkiem dwg na maila. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flaa Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 i jak?? wyjasnił sie problem... bo u mnie w 2008 pl z lipca znowu to samo. juz nawet rastry 3 mB nie drukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam, bardzo proszę o przesłanie takiego pliku z rastrem. Przesalałem opis powyższego zgłoszenia do producenta. Numer zgłoszenia 9495. Testowaliśmy kilka godzin poprzedni plik z rastrem. Drukowało się bez problemów na mniejszych formatach na A3, A2. Aby wydrukować na większych trzeba było zmniejszyć gęstość wydruku (DPI). Przy czym raster, zajmował w pamięci RAM około 500MB i np. GIMP nie był w stanie go otworzyć. Bardzo proszę więc o przesłanie takiego pliku do mnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi