szimano Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam, Jestem zielony w skryptach ale czy jest możliwość stworzenia czegoś takiego aby przyspieszyć sobie pracę. Codziennie pracuję z ZWCADem w którym wstawiam aparaturę elektryczną-bloki. Następnie muszę nazwać kolejno każdy aparat np. F1 do F30 itp. Czy jest możliwość że opiszę jeden a następnie przez kopiowanie umieszczę tekst np F1 nad każdym kolejnym aparatem. A następnie uruchomię skrypt zaznaczając np 20 opisów i wpisując komendę w skrypcie tak aby zamienić wszystkie "F1" nad aparatami w szereg F1 - F20. Tak muszę to robić z ręki a zajmuje to dużo czasu zwłaszcza jak nie są standardowe w kolejnych partiach pracy. Proszę o pomoc, bądz uświadomienie mnie że nie da się tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Jest to możliwe ..ja tego nie umiem zaprogramować, ale te właściwości są wykorzystywane w narzędziach np. e-cad do wymuszonej renumeracji opisów atrybutowych elementów konstrukcyjnych ze stali, żelbetu lub drewna o n+1 ..... F1 F2 F3....F20. Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam Narzędzie umożliwiające numerację tekstów znajduje się również w nakładce Tools naszego autorstwa. Więcej informacji i wersja testowa znajdują się na stronie http://zwcad.pl/tools-3.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi