Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór,

pora dnia i tygodnia słaba ale może tu znajdę pomoc, wyjaśnienie bo ja się poddałem.
Jak w tytule tematu ZWCAD 2023 z nakładką ZWTraffic zawiesza się po uruchomieniu. Precyzując - program uruchamia się, można otworzyć rysunek, można przejść do arkuszy i z powrotem. Przybliżyć, oddalić widok. Zawieszenie się następuje krótko po próbie uruchomienia jakiejkolwiek funkcji z menu górnego czy ikon w interfejsie korzystam ze wstążkowego - próba przełączenia na klasyczny zawiesza program). Co więcej,  tym momencie zawiesza kompa ale nie całkowicie bo mogę uruchomić przeglądarki internetowe, inne programy. Uruchomienie menedżera zadań powoduje jego zawieszenie. Próba wyłączenia komputera czy przez start czy przez kombinację klawiszy powoduje już totalny zawias sprzętu. 
Odinstalowałem nakładkę ZWTraffic - dalej to samo. Reset do ustawień fabrycznych - dalej to samo. ponowna instalacja programu - dalej to samo, obojętnie czy wersja testowa czy aktywowana. Ściągnąłem i zainstalowałem, plik instalacyjny SP2.2 - dalej to samo (23.20_2023.12.28(#8735-3893c168c16)_x64). Po uruchomieniu od razu proponuje aktualizację do SP2.3 ale co z tego jak program zawiesza komputer. Przed nową instalacją komputer wyczyszczony z pozostałości starej instalacji. Uruchamiany jako admin, offline czy z wyłączoną zaporą we wszystkich możliwych konfiguracjach i ciągle to samo. Zmiany ustawień grafiki aby program korzystał z integry na nie z Quadro od Nvidii i dalej to samo.
System Win10 64bit ze wszystkimi aktualizacjami (i tu niestety nie jestem w stanie cofnąć się z aktualizacjami). Ostatnimi czasy rzadko pracuję w domu a ostatni raz kiedy wszystko grało to kilka miesięcy wstecz.

Ktoś coś może podpowie? Bo ja już pomysłu nie mam. Jedyne co mi przychodzi do głowy to postawienie systemu od nowa ale na to ani czasu ani ochoty nie mam a na poniedziałek muszę mieć gotowy projekt.

Opublikowano

Dzień dobry,

czy sprawdzał Pan system Windows programem antywirusowym?

Jeśli 

17 godzin temu, AdrianK napisał:

Uruchomienie menedżera zadań powoduje jego zawieszenie

to proszę odszukać w aplikacji w Windows o nazwie "Podgląd zdarzeń" czy jest jakaś informacja o przyczynie awarii systemu.

image.png