hamamatsu Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Witam wszystkich, nurtuje mnie taki problem, czy jest możliwość zmiany koloru tekstu w liniach odniesienia automatycznie dla wielu takich odniesień (mówimy o mleader'ach). Zaznaczenie wszystkich i zmiana koloru z poziomu palety kolorów działa ale tylko do pewnego momentu. A mianowicie: gdy mamy linię odniesienia, otworzymy tekst dwuklikiem i zmienimy kolor tego tekstu to potem zaznaczenie tej linii odniesienia i zmiana koloru z pozycji palety kolorów zmienia tylko linię a nie tekst. (mam nadzieje że to dobrze wyjaśniłem). I tutaj pojawia się moje pytanie, czy można to jakoś zautomatyzować? przykładowo mam ponad 500 takich linii odniesienia ze zmienionym ręcznie kolorem tekstu i chcę żeby ten tekst we wszystkich miał kolor np jak warstwa (lub narzucony przeze mnie ale jak warstwa i tak by mi już robiło robotę) trochę z chatem GPT podziałałem ale ostatecznie mi napisał że się nie da tego zrobić..... Pracuję na pełny autocad 2021 lub gstarcad 2023. Z góry dziękuję za pomoc. HamamatsU
RobS Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Hej, Musisz usunąć nadpisanie tekstu w odnośnikach. Użyj skrypt STPMLEADER - Reset MLeader Text Color Font Type.lsp Wczytaj go poleceniem AP i wywołaj STPMLEADER. hamamatsu 1
hamamatsu Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Hehe, chciałem to zrobić w zupełnie inny sposób ale to co podesłałeś pasuje mi w 95% przypadków! Bardzo dziękuję za pomoc
hamamatsu Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu A to idąc kawałek dalej, jest też może już jakieś gotowe narzędzie, które będzie działać tak samo jak to powyżej ale do tekstu? Wielowierszowego i jednowierszowego? polecenie SETBYLEAR niestety nie działa na tekst jeśli ma on już dwuklikiem zmieniony kolor...
Rekomendowane odpowiedzi