KBR Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Nie wiem czy można gdzieś ustawić, żeby ZWCAD w przestrzeni modelu miał inny color tablicy i przestrzeni rysunku inny, tak jak jest to w AutoCadzie. Jest to dla mnie przydatne ponieważ lobię pracować na czarnej tablicy, ale czasem przy białych rastrach nie widać białych elementów. Jeżeli tablica jest czarna to białe elementy wyświetlane są na czarno i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Niestety w tej chwili nie można ustawić osobnych kolorów przestrzeni papieru i modelu. Można jednak przyciemnić nieco rastra, przez co linie białe i czarne będą tak samo dobrze widoczne. Rozwiązanie ma to jednak pewną wadę, ponieważ przyciemniony w ten sposób obrazek zostanie tak wydrukowany. Przyciemnienie rastra możemy uzyskać poprzez kliknięcie na ramkę rastra (z podglądem), lub poprzez okno właściwości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 13 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Mam nadziej że programiści nad tym pracują. Jaka zmienna odpowiada za kolor ekranu. Może udałoby się szybko zmieniać kolor? Nie mogę znaleźć tej zmiennej. Napisałbym krótką procedurę do ikonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Zmienna to bkgcolor. Do ikonki można wpisać dla czarnego koloru tła ^C^C_bkgcolor 0 a dla białego ^C^C_bkgcolor 255 Dobry miał Pan pomysł z przypisaniem kolorów tła do ikonki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi