szlafmyca Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca Witam, Nie znalazłem nic w temacie na forum, dlatego zakładam osobny temat. Czy ktoś pracuje/pracował na ZWCAD na serwerze, poprzez pulpit zdalny? Docelowo na serwerze jednocześnie miałoby pracować kilka osób (na tą chwilę 5-6). Jak wygląda kwestia zasobów/wymagań sprzętowych a jak kwestia licencji? Czy CAD ma w ofercie jakąś specjalną licencję do pracy przez rdp? alf 1 Cytuj
pawmal Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Witam, Do tego typu pracy nadaje się licencja sieciowa. Liczba licencji uzależniona jest od liczby użytkowników pracujących w tym samym czasie. W zależności od rodzaju pracy, potrzeba przeliczyć zasoby na wszystkich użytkowników. Cytuj
alf Opublikowano Środa o 17:41 Zgłoś Opublikowano Środa o 17:41 Tak ja pracowałam, krótko z czyjegoś kompa, ale połączyłam się i także z komórki. Komórka dawała radę na proste rzeczy, rysowanie poza kreskami raczej odpada. Ale zdalnie byle jaki laptop będzie śmigał. Byle tylko dobra sieć była Na komórce zainstalowałam ZP od Chroma. Byle ktoś na miejscu był i włączył komputer. Ew ustawić by się nie usypiał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi