ukasz90.90 Opublikowano Sobota o 05:43 Zgłoś Opublikowano Sobota o 05:43 Witam, Mam pytanie odnośnie zaznaczania obiektów w ZWCAD. Domyślnie działa to tak, ze zaznaczam obiekt, modyfikuję go np. obrót, przesunięcie. Żeby ponownie modyfikować ten sam obiekt muszę ponownie go zaznaczać. Czy jest możliwość tak ustawienia programu że zaznaczenie nie znika? Teraz żeby np. obrócić i przesunąć ten sam obiekt wykonuję sekwencję: zaznacz > obróć > zaznacz > przesuń Chciałbym, żeby było zaznacz > obróć > przesuń Pozdrawiam Cytuj
dmatusz3 Opublikowano Sobota o 12:32 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:32 Witam, ZWCAD pamięta, które obiekty zostały ostatnio zaznaczone. Wystarczy, że podczas zapytania o wybór obiektów wpisać "_p" i 2 x enter. Cytuj
ukasz90.90 Opublikowano Sobota o 13:04 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:04 (edytowane) Ok, działa. Chociaż bardziej miałem na myśli opcję, że to zaznaczenie jest z automatu (widziałem takie cos w nanocad). Czy tutaj też jest opcja na takie rozwiązanie. A mam pytanie odnośnie grupowania obiektów. W wersji zw2020 po zgrupowaniu, pozostawały niezmienione punkty lokalizacji obiektów i można np. było rozciągnąć obiekt bez rozgrupowywania. W 2026 po zgrupowaniu tworzy nam się tylko jeden punkt lokalizacji na środku całej grupy, czy to można zmienić gdzieś w ustawieniach? Edytowane Sobota o 13:10 przez ukasz90.90 Cytuj
dmatusz3 Opublikowano Sobota o 17:35 Zgłoś Opublikowano Sobota o 17:35 Za sposób wyświetlania zaznaczonych grup odpowiada zmienna GROUPDISPLAYMODE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi