maniuprusin Posted August 16, 2012 Report Posted August 16, 2012 Moim problemem jest "skrecanie plików rastrowych w programie ZWCAD. Otrzymuję pliki DWG, które zostały stworzone w programie autocad. Próbuje otworzyć taki plik i niestety podkład rastrowy jest "skręcony". Nie mam pojęcia jak się pozbyć tego problemu? w załączniku przedstawiam printscreen. Proszę o pomoc bo niestety to już któryś raz problem z rastrami w ZWCAD.
gruzin Posted August 16, 2012 Report Posted August 16, 2012 zalacz plik dwg wraz rastrem. z printscrena nie wiele da sie powiedziec
maniuprusin Posted August 16, 2012 Author Report Posted August 16, 2012 przesyłam plik dwg wraz z rastrem. U mnie w zwcad 2012 otwiera ten plik jednak jest on błednie odczytywany i za bardzo nie wiem w czym problem. Ten sam plik w trueview jets odczytywany poprawnie. Miałem też sytuację że po wczytaniu jakiegoś pliku rastrowego do zwcad ( wszytsko ok) zapisaniu pliku dwg i następnie otwarciu go w trueview okazało się że podkład jest obrócony o 90 stopni. Nowy folder.rar
pawmal Posted August 17, 2012 Report Posted August 17, 2012 Sprawdzamy ten plik i spróbujemy poszukać przyczyny dlaczego tak się dzieje.
maniuprusin Posted August 21, 2012 Author Report Posted August 21, 2012 Czy juz jakieś wnioski odnośnie tego pliku ?
pawmal Posted August 21, 2012 Report Posted August 21, 2012 Konsultujemy sprawę z Producentem, na ten moment nie udało się znaleźć przyczyny występującego problemu. Przypuszczam, że może być to związane z samym obrazem rastrowym.
Recommended Posts