maniuprusin Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Moim problemem jest "skrecanie plików rastrowych w programie ZWCAD. Otrzymuję pliki DWG, które zostały stworzone w programie autocad. Próbuje otworzyć taki plik i niestety podkład rastrowy jest "skręcony". Nie mam pojęcia jak się pozbyć tego problemu? w załączniku przedstawiam printscreen. Proszę o pomoc bo niestety to już któryś raz problem z rastrami w ZWCAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 zalacz plik dwg wraz rastrem. z printscrena nie wiele da sie powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniuprusin Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 przesyłam plik dwg wraz z rastrem. U mnie w zwcad 2012 otwiera ten plik jednak jest on błednie odczytywany i za bardzo nie wiem w czym problem. Ten sam plik w trueview jets odczytywany poprawnie. Miałem też sytuację że po wczytaniu jakiegoś pliku rastrowego do zwcad ( wszytsko ok) zapisaniu pliku dwg i następnie otwarciu go w trueview okazało się że podkład jest obrócony o 90 stopni. Nowy folder.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Sprawdzamy ten plik i spróbujemy poszukać przyczyny dlaczego tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniuprusin Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Będę wdzięczny za analizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniuprusin Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Czy juz jakieś wnioski odnośnie tego pliku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Konsultujemy sprawę z Producentem, na ten moment nie udało się znaleźć przyczyny występującego problemu. Przypuszczam, że może być to związane z samym obrazem rastrowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi