gruzin Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jest miła wiadomość dla projektantów wentylacji. Na nowym zwcad+ da sie uruchomić nakładkę do projektowania wentylacji WENTYLE. Ja uruchomiłem WENTYLE 6.0 w wersji na Autocada na Zwcadzie+ z dnia 07.26. Wersja Wentyli na intellicada nie działa w ogóle. Wentyle po wstępnych testach działają poprawnie: rysują wentylację, robią zestawienia materiałów, elementy własne i OBLICZENIA HYDRAULICZNE. Po uruchomieniu Wentyli brak wielolinii odniesienia nie jest już taki ważny :-) Cytuj
gruzin Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Producent oficjalnie potwierdził współpracę ZWCADa+ z WENTYLAMI. http://tomicad.pl/ Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Od dopasowania WENTYLI upłynął już ponad miesiąc. Jak dotąd nie mieliśmy żadnych problemów ze współpracą obu programów. Wczoraj w jednym przypadku wystąpił problem utraty pewnych dodatkowych danych przy zapisie rysunku do formatu DWG 2004 i starszych. Format 2007 i 2010 działa bez zarzutu. Po analizie, udało nam się powtórzyć problem, tak więc proszę podczas pracy ZWCAD+ z nakładką WENTYLE, używać tylko formatów DWG2007 oraz DWG2010 (domyślnie w ZWCAD+ ustawiony jest format 2010). Pozdrawiam Cytuj
gruzin Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Dziękuję za informacje - dla mnie cenne. Jeżeli chodzi o format dwg2004 to dodam, że zwcad2012 źle obsługuje ta wersję zapisu (autocady tego nie otwierają). Jak wysyłam architektom w dwg2004 to często nie można tego otworzyć. Zwcad2012+ już tego błędu nie ma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi