gruzin Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jest miła wiadomość dla projektantów wentylacji. Na nowym zwcad+ da sie uruchomić nakładkę do projektowania wentylacji WENTYLE. Ja uruchomiłem WENTYLE 6.0 w wersji na Autocada na Zwcadzie+ z dnia 07.26. Wersja Wentyli na intellicada nie działa w ogóle. Wentyle po wstępnych testach działają poprawnie: rysują wentylację, robią zestawienia materiałów, elementy własne i OBLICZENIA HYDRAULICZNE. Po uruchomieniu Wentyli brak wielolinii odniesienia nie jest już taki ważny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Producent oficjalnie potwierdził współpracę ZWCADa+ z WENTYLAMI. http://tomicad.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Od dopasowania WENTYLI upłynął już ponad miesiąc. Jak dotąd nie mieliśmy żadnych problemów ze współpracą obu programów. Wczoraj w jednym przypadku wystąpił problem utraty pewnych dodatkowych danych przy zapisie rysunku do formatu DWG 2004 i starszych. Format 2007 i 2010 działa bez zarzutu. Po analizie, udało nam się powtórzyć problem, tak więc proszę podczas pracy ZWCAD+ z nakładką WENTYLE, używać tylko formatów DWG2007 oraz DWG2010 (domyślnie w ZWCAD+ ustawiony jest format 2010). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dziękuję za informacje - dla mnie cenne. Jeżeli chodzi o format dwg2004 to dodam, że zwcad2012 źle obsługuje ta wersję zapisu (autocady tego nie otwierają). Jak wysyłam architektom w dwg2004 to często nie można tego otworzyć. Zwcad2012+ już tego błędu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi