Assgarth Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam, pytanie krótkie: czym zastąpiono polecenia getenv i setenv? Dotychczas działało to tak: (getenv "ACAD") i otrzymujemy ścieżkę do katalogów plików pomocniczych Teraz konieczne jest podawanie pełnej ścieżki do Rejestru: (vl-registry-read "HKEY_CURRENT_USER\\Software\\ZWSoft\\ZWCAD\\2012\\en-US\\Profiles\\Default\\Config" "ZWCAD") Trochę to komplikuje sprawę, gdyż konieczne jest sprawdzanie wersji ZwCADa czy PL, EN, inne, zapewne zaraz pojawi się 2013, a jeszcze pewniej, zmienią nazwę klucza przechowującego "ZWCAD" na "SCRPATH" lub coś innego :) pozdrawiam onentelof 1
Assgarth Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Pojawił się, w związku z powyższym tematem, również problem z zapisem danych do Rejestru, gdyż polecenie: (vl-registry-write "HKEY_CURRENT_USER\\Software\\ZWSoft\\ZWCAD\\2012\\en-US\\Profiles\\Default\\Config" "ZWCAD" "moje ścieżki") w ogóle nie działa, tak jak i: (setenv "ACAD" "moje ścieżki") Zatem nie ma możliwości zapisu do rejestru czegokolwiek z poziomu VLispa...
kruszynski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (getenv "ACAD") można łatwo zastąpić przez (getenv "ZWCAD") Kwestię zapisu konsultuję z ZWSOFT
Assgarth Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zapis: (setenv "ZWCAD" "moje ścieżki") niemniej, poprzez "vl-registry-write", nie udał mi się dokonać zapisu...
kruszynski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 zgadza się. Przesłałem do ZWSOFT Pańskie zgłoszenie
Rekomendowane odpowiedzi