robol12 Posted April 17 Report Posted April 17 Jak w tytule, w niektórych miejscach nie mogę zrobić znaleźć tego punktu przecięcia dwóch lini przedłużenia Na poniższym zdjęciu już działa Quote
RobS Posted April 17 Report Posted April 17 Hej, Czy elementy znajdują się na jednej płaszczyźnie? Jeśli możesz to prześlij fragment rysunku w której nie możesz wyznaczyć punktu przecięcia. Quote
pawmal Posted April 17 Report Posted April 17 Witam, warto użyć ZVALTO0, aby obiekty ustawić na Z=0. Quote
robol12 Posted April 17 Author Report Posted April 17 (edited) Rysunek3.dwg polecenie ZVALTO0 nie pomogło. Edited April 17 by robol12 Quote
RobS Posted April 17 Report Posted April 17 U mnie w przesłanym przez Ciebie rysunku nie ma problemów z wyznaczeniem pozornego przecięcia. Upewnij się, że pozorne przecięcie jest zaznaczone w Lokalizacji względem punktu. Później najedź na punkty od których to przecięcie będzie się wyznaczało i poczekaj na każdym z punktów ułamek sekundy tak, żeby jak na nagraniu pojawiły się żółte krzyżyki w punktach. Quote
robol12 Posted April 17 Author Report Posted April 17 Stworzyłeś nową kreskę do której się odnosisz ale spróbuj do tych które istnieją już w pliku. Jak ja stworzę nową kreskę to już działa prawidłowo ta funkcja Quote
RobS Posted April 17 Report Posted April 17 Sprawdź dokładną kompilację programu polecenie vernum i prześlij odpowiedź programu. Quote
robol12 Posted April 17 Author Report Posted April 17 vernum = "24.10_2023.12.28(#8897-0293eb333ba)_x64" (tylko do odczytu) Quote
RobS Posted April 18 Report Posted April 18 To jest dość stare wydanie wersji 2024. Najnowsza dostępna wersja SP1.5 jest z końcówki 2024 roku. Zainstaluj wersję z poniższych linków. Polska wersja językowa - https://jakicad.pl/pobierz/1269/ZWCAD_2024_SP1.5_PL_64bit.exe Angielska wersja językowa - https://jakicad.pl/pobierz/1271/ZWCAD_2024_SP1.5_EN_64bit.exe Quote
Recommended Posts