metiu Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Dzień dobry Mam taki problem z opcją Utnij/Trim. Po wybraniu wielu linii i włączeniu funkcji ucinania część linii jest dzielona. Gdy jednak zmniejszę ilość linii to problem nie występuje. GIF chyba najlepiej to pokaże. Odnośnie wersji: VERNUM = "25.00_2024.11.29(#16216-debc1d5bfa4)_x64" Odnośnie trybu cięcia: standardowa (TRIMEXTENDMODE ustawiony na 0) Profil odświeżałem. Czy jest jeszcze coś co mogę zmienić czy sprawdzić? pozdrawiam Mateusz Cytuj
pawmal Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Dzień dobry, Proszę sprawdzić działanie w trybie szybkim: TRIMEXTENDMODE na 1. Nie widać całego rysunku, być może wybranie wszystkich elementów podobnych w trybie standard powoduje, że któreś elementy pozornie się przecinają. Zamiast wybierać elementy podobne, moim zdaniem prościej enterem zatwierdzić wszystkie elementy po wywołaniu UTNIJ w trybie standard i sprawdzić zachowanie. Cytuj
RobS Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Hej, Warto naprawić rysunek poleceniem TEST, skopiować całość skrótem Ctrl + A -> Ctrl + C i wkleić w nowym rysunku z oryginalnymi współrzędnymi poleceniem _PASTEORIG. Dla bezpieczeństwa rysunek warto zapisać pod nową nazwą. Możesz też podesłać rysunek w wiadomości prywatnej, sprawdzę zachowanie u siebie. Cytuj
metiu Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 15 minut temu, pawmal napisał: Dzień dobry, Proszę sprawdzić działanie w trybie szybkim: TRIMEXTENDMODE na 1. Nie widać całego rysunku, być może wybranie wszystkich elementów podobnych w trybie standard powoduje, że któreś elementy pozornie się przecinają. Zamiast wybierać elementy pozorne, moim zdaniem prościej enterem zatwierdzić wszystkie elementy po wywołaniu UTNIJ w trybie standard. Sprawdziłem i działa poprawnie. Wydaje się zatem, że to jakiś regres tej funkcji przy wyborze standardowego cięcia. Dziękuję za informacje i rozwiązanie (PONIŻSZY POST) 15 minut temu, RobS napisał: Hej, Warto naprawić rysunek poleceniem TEST, skopiować całość skrótem Ctrl + A -> Ctrl + C i wkleić w nowym rysunku z oryginalnymi współrzędnymi poleceniem _PASTEORIG. Dla bezpieczeństwa rysunek warto zapisać pod nową nazwą. Możesz też podesłać rysunek w wiadomości prywatnej, sprawdzę zachowanie u siebie. Oczywiście sprawdzam też w taki sposób, ale w tym przypadku akurat mam czysty rysunek robiony od podstaw przeze mnie i rozpoczęty dosłownie parę minut wcześniej, więc jeszcze nie było okazji go popsuć 😉 Dziękuję jednak za sugestię Edytowane 30 Grudnia 2024 przez metiu Cytuj
metiu Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, pawmal napisał: Dzień dobry, Proszę sprawdzić działanie w trybie szybkim: TRIMEXTENDMODE na 1. Nie widać całego rysunku, być może wybranie wszystkich elementów podobnych w trybie standard powoduje, że któreś elementy pozornie się przecinają. Zamiast wybierać elementy pozorne, moim zdaniem prościej enterem zatwierdzić wszystkie elementy po wywołaniu UTNIJ w trybie standard. Błąd nie występuję, ale wygląda na to, że "dawny standard" i "nowy standard" jakoś się łączą, co powoduje błąd jak w pierwszym poście, a tak być nie powinno moim zdaniem. Niemniej jednak dziękuję za odpowiedź Edytowane 30 Grudnia 2024 przez metiu Cytuj
pawmal Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 A jak jest ustawiona zmienna EDGEMODE? Jeśli jest na 1, proszę przełączyć na 0 i sprawdzić. dmatusz3 i metiu 1 1 Cytuj
metiu Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 EDGEMODE był na 1. Po zmianie na 0 jest już dobrze. Dziękuję! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi