alf Opublikowano Wtorek o 17:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:11 (edytowane) ANNOALLVISIBLE - jest taka zmienna która powoduje wyświetlenie w bloku wymiarowania. Tzn gdy zmienna jest 0 to się nie wyświetla wymiarowanie a gdy 1, to tak. Na layoutach (starych) domyślnie jest u mnie ona 0. Każdorazowo na każdym layoucie, gdzie domyślnie mam 0 muszę ustawić to na 1 Czy da się globalnie ustawić, dla całego rysunku, a nie dla każdego layoutu osobno by była "1"? vernum = "25.00_2024.09.04(#15253-247870170b3)_x64" (read only) Edytowane Wtorek o 17:12 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 18:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:56 (edytowane) Tych parę nawiasów wraz z treścią umieszczoną pomiędzi nimi, zmienia wartosc tej zmiennej dla kazdego layoutu (bez modelu) na przeciwną. Potrzeba CADPL-Pack'a załadowanego wcześniej. ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; ; Polecenie C:L-ANNO zmienia zmienna ANNOALLVISIBLE dla kazdego layoutu na wartosc przeciwna ; ; by kojacek 2024 ; ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; (defun C:L-ANNO (/ %i :a) (defun :a (x)(getpropertyvalue x "AnnoAllVisible")) (foreach % (layoutlist) (setq %i (vlax-vla-object->ename (vla-item (cd:ACX_Layouts) %) ) ) (setpropertyvalue %i "AnnoAllVisible" (abs (1- (:a %i))) ) (princ (strcat "\nDla układu " % " zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na " (itoa (:a %i)) ) ) ) (princ) ) ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; W AC działa, nie wiem jak w jemu podobnych. kojacek Edytowane Wtorek o 18:59 przez kojacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 19:02 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:02 oo. dzięki po teście w zw2025, począkowe ustawienie 0: Command: ANNOALLVISIBLE Enter ANNOALLVISIBLE's new value <0>: *Cancel* Command: L-ANNO extraExplode:*error*: undefined function - CD:ACX_LAYOUTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 19:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:08 Cytat Potrzeba CADPL-Pack'a załadowanego wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 19:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:20 mam taką wersję (2019): po załadowaniu jej taki wynik; Command: L-ANNO extraExplode:*error*: undefined function - GETPROPERTYVALUE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 19:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:31 Cytat W AC działa, nie wiem jak w jemu podobnych. GETPROPERTYVALUE, SETPROPERTYVALUE oraz DUMPALLPROPERTIES są w AC pewnie już z 10 lat. Zatem z rzekomą zgodnością różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 19:34 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:34 no czymś różnić się musi.. i dlatego pewnie ma swoje komendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 20:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:04 Zatem... Załaduj poniższych parę nieci innych nawiasów. Polecenie L-ANNO2 . Pack musi być. Przetestuj proszę. ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; ; Polecenie C:L-ANNO2 zmienia zmienna ANNOALLVISIBLE dla kazdego layoutu na wartosc przeciwna ; ; operujac na XDATA ; ; by kojacek 2024 ; ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; (defun C:L-ANNO2 (/ %n %i %l) (setq %n "AcadAnnoAV") (foreach % (layoutlist) (setq %i (vlax-vla-object->ename (vla-item (cd:ACX_Layouts) %) ) ) (setq %l (length (if (not (cd:XDT_GetXData %i %n) ) (cd:XDT_PutXData %i %n '((1070 . 1))) (cd:XDT_RemoveXData %i %n) ) ) ) (princ (strcat "\nDla układu " % " zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na " (if (< 10 %l) "1" "0") ) ) ) (princ) ) ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 20:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:12 chodzi, ale z powrotem nie wraca do ustawienia 0 (tj z 1 na 0). Co prawda mi potrzebne tylko przejście na 1, ale dla porządku przekazuję tę informację, bo może ktoś chciał by w drugą stronę Command: L-ANNO2 Dla układu OD-4.1_PW_Urz oczyszczl[A3] zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na 0 Dla układu OD-4.4_PT_Urz oczyszczl[A3] zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na 0 Command: ANNOALLVISIBLE Enter ANNOALLVISIBLE's new value <1>: *Cancel* Tak ogólnie to wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 20:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:41 W AC działa w dwie strony. Bez zarzutu. Jak przełącznik radiowy. Albo 0 albo 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 21:14 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:14 tu, w zw, jak raz przekręcisz gałkę i klops, jak zepsute radio Erewań. Ale dla mnie to dobrze, bo w pliku miałam kilka layoutów ustawienia na 1 a sporą część na 0 i wszystkie mi ustawił na 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano wczoraj o 08:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:26 Tak na marginesie, bardzo łatwo sprawdzić jak jest ustawiona widoczność tych elementów opisowych. alf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 9 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Merci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi