alf Opublikowano Wtorek o 17:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:11 (edytowane) ANNOALLVISIBLE - jest taka zmienna która powoduje wyświetlenie w bloku wymiarowania. Tzn gdy zmienna jest 0 to się nie wyświetla wymiarowanie a gdy 1, to tak. Na layoutach (starych) domyślnie jest u mnie ona 0. Każdorazowo na każdym layoucie, gdzie domyślnie mam 0 muszę ustawić to na 1 Czy da się globalnie ustawić, dla całego rysunku, a nie dla każdego layoutu osobno by była "1"? vernum = "25.00_2024.09.04(#15253-247870170b3)_x64" (read only) Edytowane Wtorek o 17:12 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 18:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:56 (edytowane) Tych parę nawiasów wraz z treścią umieszczoną pomiędzi nimi, zmienia wartosc tej zmiennej dla kazdego layoutu (bez modelu) na przeciwną. Potrzeba CADPL-Pack'a załadowanego wcześniej. ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; ; Polecenie C:L-ANNO zmienia zmienna ANNOALLVISIBLE dla kazdego layoutu na wartosc przeciwna ; ; by kojacek 2024 ; ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; (defun C:L-ANNO (/ %i :a) (defun :a (x)(getpropertyvalue x "AnnoAllVisible")) (foreach % (layoutlist) (setq %i (vlax-vla-object->ename (vla-item (cd:ACX_Layouts) %) ) ) (setpropertyvalue %i "AnnoAllVisible" (abs (1- (:a %i))) ) (princ (strcat "\nDla układu " % " zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na " (itoa (:a %i)) ) ) ) (princ) ) ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; W AC działa, nie wiem jak w jemu podobnych. kojacek Edytowane Wtorek o 18:59 przez kojacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 19:02 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:02 oo. dzięki po teście w zw2025, począkowe ustawienie 0: Command: ANNOALLVISIBLE Enter ANNOALLVISIBLE's new value <0>: *Cancel* Command: L-ANNO extraExplode:*error*: undefined function - CD:ACX_LAYOUTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 19:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:08 Cytat Potrzeba CADPL-Pack'a załadowanego wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 19:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:20 mam taką wersję (2019): po załadowaniu jej taki wynik; Command: L-ANNO extraExplode:*error*: undefined function - GETPROPERTYVALUE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 19:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:31 Cytat W AC działa, nie wiem jak w jemu podobnych. GETPROPERTYVALUE, SETPROPERTYVALUE oraz DUMPALLPROPERTIES są w AC pewnie już z 10 lat. Zatem z rzekomą zgodnością różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 19:34 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:34 no czymś różnić się musi.. i dlatego pewnie ma swoje komendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 20:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:04 Zatem... Załaduj poniższych parę nieci innych nawiasów. Polecenie L-ANNO2 . Pack musi być. Przetestuj proszę. ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; ; Polecenie C:L-ANNO2 zmienia zmienna ANNOALLVISIBLE dla kazdego layoutu na wartosc przeciwna ; ; operujac na XDATA ; ; by kojacek 2024 ; ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; (defun C:L-ANNO2 (/ %n %i %l) (setq %n "AcadAnnoAV") (foreach % (layoutlist) (setq %i (vlax-vla-object->ename (vla-item (cd:ACX_Layouts) %) ) ) (setq %l (length (if (not (cd:XDT_GetXData %i %n) ) (cd:XDT_PutXData %i %n '((1070 . 1))) (cd:XDT_RemoveXData %i %n) ) ) ) (princ (strcat "\nDla układu " % " zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na " (if (< 10 %l) "1" "0") ) ) ) (princ) ) ; -------------------------------------------------------------------------------------------- ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 20:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:12 chodzi, ale z powrotem nie wraca do ustawienia 0 (tj z 1 na 0). Co prawda mi potrzebne tylko przejście na 1, ale dla porządku przekazuję tę informację, bo może ktoś chciał by w drugą stronę Command: L-ANNO2 Dla układu OD-4.1_PW_Urz oczyszczl[A3] zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na 0 Dla układu OD-4.4_PT_Urz oczyszczl[A3] zmieniono ustawienie ANNOALLVISIBLE na 0 Command: ANNOALLVISIBLE Enter ANNOALLVISIBLE's new value <1>: *Cancel* Tak ogólnie to wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano Wtorek o 20:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:41 W AC działa w dwie strony. Bez zarzutu. Jak przełącznik radiowy. Albo 0 albo 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 21:14 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:14 tu, w zw, jak raz przekręcisz gałkę i klops, jak zepsute radio Erewań. Ale dla mnie to dobrze, bo w pliku miałam kilka layoutów ustawienia na 1 a sporą część na 0 i wszystkie mi ustawił na 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano wczoraj o 08:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:26 Tak na marginesie, bardzo łatwo sprawdzić jak jest ustawiona widoczność tych elementów opisowych. alf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 10 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Merci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi