staszek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Mam najnowszego ZW Cada z najnowszą nakładką BIK Żelbet. Rysuje konstrukcje w metrach. W parametrach BIKa mam ustaioną jednostke metr. Problem jest następujący: Grubości prętów zaokrągla mi zawsze do pełnego centymetra, także otuline też zaokrągla mi zawsze do 1 cm. Gdy probuje podczas edycji zmieniać grubość na grubość np 16 mm to nic to nie daje i dalej po wciśnięciu ok pozostaje grubość 20 mm. Bardzo proszę o pomoc. Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Dziękuję za zgłoszenie, jest ono już w fazie rozwiązywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W wersji BiK 7.02 wydanej 17.04.2012 powyższy błąd został poprawiony. Więcej informacji na stronie BIKBIK.PL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź. Problem w nowej wersji BiKa 7.02 tylko częściowo został rozwiązany. Grubości prętów rysuje poprawnie, natomiast otuline dalej zaokrągla do jednego centymetra. Bardzo proszę o pomoc. Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Chciałem jeszcze sprecyzować powyższy problem. Mianowicie nie otulina zostaje zaokrąglana do 1 cm, tylko odległość osi pręta od krawędzi jest zaokrąglana do 1cm. Np. gdy ustawie otulinę na 30 mm i średnice pręta 6 mm, to otulina ma wtedy wartość 27 mm, a oś pręta jest oddalona o 30 mm; albo otuline ustawiam na 30 mm i średnice pręta 28 mm, to otulina wtedy wynosi 26 mm, a oś pręta jest oddalona o 40 mm. Oczywiście problem występuje przy wymiarowaniu w metrach. Pozdrawiam Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Nie doczytałem dokładnie pierwszego maila. Faktycznie w otulinie też jest ten sam problem (tylko w prętach widokowych, strzemiona są ok). W kolejnej wersji błąd ten zostanie wyeliminowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Dziękuje za informacje. Czekam w takim razie niecierpliwie na nową wersje BiKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi