staszek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Mam najnowszego ZW Cada z najnowszą nakładką BIK Żelbet. Rysuje konstrukcje w metrach. W parametrach BIKa mam ustaioną jednostke metr. Problem jest następujący: Grubości prętów zaokrągla mi zawsze do pełnego centymetra, także otuline też zaokrągla mi zawsze do 1 cm. Gdy probuje podczas edycji zmieniać grubość na grubość np 16 mm to nic to nie daje i dalej po wciśnięciu ok pozostaje grubość 20 mm. Bardzo proszę o pomoc. Staszek Cytuj
pawmal Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Dziękuję za zgłoszenie, jest ono już w fazie rozwiązywania. Cytuj
Pablo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W wersji BiK 7.02 wydanej 17.04.2012 powyższy błąd został poprawiony. Więcej informacji na stronie BIKBIK.PL . Cytuj
staszek Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź. Problem w nowej wersji BiKa 7.02 tylko częściowo został rozwiązany. Grubości prętów rysuje poprawnie, natomiast otuline dalej zaokrągla do jednego centymetra. Bardzo proszę o pomoc. Staszek Cytuj
staszek Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Chciałem jeszcze sprecyzować powyższy problem. Mianowicie nie otulina zostaje zaokrąglana do 1 cm, tylko odległość osi pręta od krawędzi jest zaokrąglana do 1cm. Np. gdy ustawie otulinę na 30 mm i średnice pręta 6 mm, to otulina ma wtedy wartość 27 mm, a oś pręta jest oddalona o 30 mm; albo otuline ustawiam na 30 mm i średnice pręta 28 mm, to otulina wtedy wynosi 26 mm, a oś pręta jest oddalona o 40 mm. Oczywiście problem występuje przy wymiarowaniu w metrach. Pozdrawiam Staszek Cytuj
Pablo Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Nie doczytałem dokładnie pierwszego maila. Faktycznie w otulinie też jest ten sam problem (tylko w prętach widokowych, strzemiona są ok). W kolejnej wersji błąd ten zostanie wyeliminowany. Cytuj
staszek Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Dziękuje za informacje. Czekam w takim razie niecierpliwie na nową wersje BiKa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi