knap-piotr Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam, czy jest jakaś opcja polepszenia przyjemności pracy nad złożeniem, w którym jest otworzone ok 40 jednakowych elementów? Korzystam z uproszczonego wyświetlania, ale mimo wszystko ciężko jest operować złożeniem, strasznie skacze na ekranie. Komputer jest dobrej klasy sprzętem, więc nie powinno być problemu sprzętowego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam, proszę włączyć obsługę sprzętowego OpenGL. Ustawienia --> Opcje --> System --> Edytor graficzny --> Ustawienia wyświetlania --> Użyj OpenGL. Następnie trzeba uruchomić ponownie KOMPAS-3D. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knap-piotr Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, Niestety po zmianie ustawień dzieje się to samo. Na 3 komputerach identycznie się wyświetla złożenie. Kompas zwalnia, zacina się , model przeskakuje. Ogólnie nie wygląda to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, wysłałem do Pana na priv prośbę o podgląd pulpitu. Przygotowałem też film. Utworzyłem złożenie z około 300 elementami (między innymi: zawór kulowy, reduktor, koła zębate, elementy gięte, elementy powierzchniowe). Następnie utworzyłem szyk (tablicę) 5 x 5 ze wszystkich elementów, czyli powstało około 7500 elementów z złożeniu. Oto link do filmu http://projektuje.net/ftp/7500.avi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knap-piotr Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Przypuszczam że problemem może być używanie systemu 64-bitowego, na 32bitowym( z tym że nie na laptopie a na PC-cie wyświetlanie manipulowanie idzie płynniej). Zamówiliśmy komputery mocniejsze, zobaczymy co to da. Komputery nowe to Laptopy Dell Inspiron Q17R i7-2670QM/8GBDDR3/ GT525_2GBGPU Zobaczymy jak to chodzi z systemem 32bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi