knap-piotr Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam, czy jest jakaś opcja polepszenia przyjemności pracy nad złożeniem, w którym jest otworzone ok 40 jednakowych elementów? Korzystam z uproszczonego wyświetlania, ale mimo wszystko ciężko jest operować złożeniem, strasznie skacze na ekranie. Komputer jest dobrej klasy sprzętem, więc nie powinno być problemu sprzętowego... Pozdrawiam Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam, proszę włączyć obsługę sprzętowego OpenGL. Ustawienia --> Opcje --> System --> Edytor graficzny --> Ustawienia wyświetlania --> Użyj OpenGL. Następnie trzeba uruchomić ponownie KOMPAS-3D. Pozdrawiam Cytuj
knap-piotr Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, Niestety po zmianie ustawień dzieje się to samo. Na 3 komputerach identycznie się wyświetla złożenie. Kompas zwalnia, zacina się , model przeskakuje. Ogólnie nie wygląda to dobrze... Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, wysłałem do Pana na priv prośbę o podgląd pulpitu. Przygotowałem też film. Utworzyłem złożenie z około 300 elementami (między innymi: zawór kulowy, reduktor, koła zębate, elementy gięte, elementy powierzchniowe). Następnie utworzyłem szyk (tablicę) 5 x 5 ze wszystkich elementów, czyli powstało około 7500 elementów z złożeniu. Oto link do filmu http://projektuje.net/ftp/7500.avi Pozdrawiam Cytuj
knap-piotr Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Przypuszczam że problemem może być używanie systemu 64-bitowego, na 32bitowym( z tym że nie na laptopie a na PC-cie wyświetlanie manipulowanie idzie płynniej). Zamówiliśmy komputery mocniejsze, zobaczymy co to da. Komputery nowe to Laptopy Dell Inspiron Q17R i7-2670QM/8GBDDR3/ GT525_2GBGPU Zobaczymy jak to chodzi z systemem 32bit Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi