m@riucha Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam wszystkich, Jestem obecnie na etapie zakupu programu CAD za rozsądne pieniądze. Jak na razie najbardziej podoba mi się Zwcad i ma dla mnie duży argument w postaci uruchamiania programu na kilku komputerach z przenośnym kluczem. Nie wiem tylko czy działa na nim komenda ai_mesh czyli siatka prosta (płaska)? Może jest jakiś odpowiednik? Niestety bez tej funkcji nie zakupię programu :cry: Pozostanie mi zakup Intellicada lub w ostateczności acada lt tylko co ja wtedy do garka włożę:lol: Czy pod zwcada można podłączyć jakąkolwiek (oprócz moellera z którym i tak jest mały kłopot) nakładkę elektryczną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam, Proszę spróbować polecenie _3dmesh , choć nie jestem pewien czy chodzi o to narzędzie. Jeśli chodzi o nakładki elektryczne to mam nadzieję, że w lipcu pojawi się coś nowego. Ale nie chciałbym zapeszać :-) Proszę o informację jakie problemy są z nakładką moellera? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riucha Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Niestety, nie o to chodzi. Funkcja którą poszukuje działa w 2D i polega na podziale np. pomieszczenia prostokątnego na żądaną ilość równych części w osi X i Y. Co do nakładki Moellera to nie pamietam co źle działało, takie info dostałem na szkoleniu tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam, Dostęp do funkcji siatki jest trochę niejawny. Należy wpisać komendę 3D, a następnie m, wskazać 4 wierzchołki oraz podać liczbę punktów na osi M i N. Nakładka Moellera działała bez problemu w wersji 2007. Natomiast nie została jeszcze dopasowana do wersji 2008 ze względu na zmiany w Visual Basicu w samym ZWCADzie. Prace nad dopasowaniem do wersji 2008 trwają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi