miku_73 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam Mam pytanie odnośnie wyciągu - zestawienia atrybutów w ZWCAD. W AutoCad gdy chciałem wyciągnąć atrybuty do excela mogłem stworzyć szablon, które bloki i poszczególne atrybuty mnie interesują i tylko te exportuję. Czy jest jakiś lisp lub makro, aby móc przypisać na stałe tylko te elementy, które mnie interesują. Mam dużo bloków z różnymi atrybutami, których nie potrzebuję do zestawienia, chciałbym aby przy wyciąganiu atrybutów, zestawienie powstało automatycznie z potrzebnych atrybutów pomijając te, których nie potrzebuję Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 W samym ZWCADzie w obecnej wersji Nie ma możliwości stworzenia tego typu szablonów. Przekażemy Producentom ZWCADa sugestię opracowania takiej funkcjonalności. Być może uda się nam też stworzyć skrypt pozwalający na wczytanie takiego szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jason Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 WitamMam pytanie odnośnie wyciągu - zestawienia atrybutów w ZWCAD. W AutoCad gdy chciałem wyciągnąć atrybuty do excela mogłem stworzyć szablon, które bloki i poszczególne atrybuty mnie interesują i tylko te exportuję. Czy jest jakiś lisp lub makro, aby móc przypisać na stałe tylko te elementy, które mnie interesują. Mam dużo bloków z różnymi atrybutami, których nie potrzebuję do zestawienia, chciałbym aby przy wyciąganiu atrybutów, zestawienie powstało automatycznie z potrzebnych atrybutów pomijając te, których nie potrzebuję Z góry dziękuję za pomoc wrzuc jakis przyklad. opisz ktore bloki chcesz wyciagnac moze sie cos skrobnie w lispie. j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miku_73 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzięki za zainteresowanie się tematem. ZWCADA nie dawno kupiłem i próbuję się przesiąść z AC 2004. W załączeniu plik w którym są 2 bloki z atrybutami. Na schematach mam sporo różnych bloków z atrybutami wykonując zestawienia nie zawsze potrzebuję wszystkie dane z bloków. Fajnie byłoby zautomatyzować wyciąg atrybutów tylko potrzebnych. W AC można było stworzyć szablon i na podstawie jego wykonać zestawienie. blok z atrybutami.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jason Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Dzięki za zainteresowanie się tematem. ZWCADA nie dawno kupiłem i próbuję się przesiąść z AC 2004. W załączeniu plik w którym są 2 bloki z atrybutami. Na schematach mam sporo różnych bloków z atrybutami wykonując zestawienia nie zawsze potrzebuję wszystkie dane z bloków. Fajnie byłoby zautomatyzować wyciąg atrybutów tylko potrzebnych. W AC można było stworzyć szablon i na podstawie jego wykonać zestawienie. sprobuj najpierw tego: http://lee-mac.com/macatt.html uzyj opcji "CURRENT DRAWING" bo zwcad nie przerabia rysunkow hurtowo (objectdbx) j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi