Chris Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Czy jest jakaś możliwość zmiany koloru tła w polach FLEXIBLOCK??? Tła bloków dynamicznych w ZWCAD wyświetlane są w kolorze bardzo jasnym, dodatkowo często napisy/atrybuty wstawione są 'lekkimi' czcionkami w kolorze białym lub żółtym co nie jest zbyt czytelne. Szukałem w opcjach możliwości zmiany koloru tła tych pól ale nie znalazłem. Czy jest taka opcja, a jeśli nie czy mogłaby zostać wprowadzona? Ewentualnie domyślnie tło pól mogłoby być ciemniejsze (choć dodatkowo opcja zmiany koloru tła byłaby na plus). Przykładowy screen z tłem i napisem w kolorze białym (chyba najczęściej spotykany przeze mnie przypadek, niezbyt komfortowy dla oczu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Witam, można wyłączyć tło przez FIELDDISPLAY na 0. Chris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Super, dziękuję za pomoc. Teraz jest znacznie czytelniej. :) Proszę jednak rozważyć wprowadzenie opcji umożliwiającej zmianę koloru tła (podobnie jak to ma miejsce w przypadku metek TOOLTIPS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi