alf Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) vernum = "24.10_2023.10.31(#8721-d0d14f8c9a7)_x64" (read only) coś nie tak jest z opisami tj. z textami. Zachowanie jest ich dziwne po ostatnim updacie. Justowanie dziwnie przesuwa texty typu arial. Przed udatem było ok. tu te texty, 4 razt ten sam napis skopiowany, prosze zwrócić uwagę na miejsca snapów.. w zw2024 jest ok, wiec to tylko błąd w updacie jest to dla mnie duży problem, bo większość opisów robię w arialu.. stąd wszystkie rysunki mają te dziwną wadę text_zw2022dwg.dwg Edytowane 21 Listopada 2023 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) sprawdziłam, w w24 też się dziwienie ten opis zachowuje, prosze sprawdzić z funkcją np move lub zoom move: zoom: Edytowane 21 Listopada 2023 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 witam, może być to spowodowane bardzo dużymi współrzędnymi w których są opisy. Proszę sprawdzić czy jest włączone przyspieszenie sprzętowe (mam na myśli ZWCAD 2024). Jeśli chodzi o 2022, to można przeinstalować na wersję ZWCAD 2022 SP 2.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 no to działam dalej na SP2.1.. to nie są duże wspólrzędne tylko zwykły rys mm (mechaniczny) podłączoną mapą, która jest w "m". Do tej pory nie było z tym problemów wiec chyba problem zrodził się w wersji 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 PS. zostanie to może poprawione w zw2024? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 ZWSOFT działa nad usprawnieniem. Wkrótce powinna być wydana aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 4 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W dniu 22.11.2023 o 08:29, pawmal napisał: witam, może być to spowodowane bardzo dużymi współrzędnymi w których są opisy. Proszę sprawdzić czy jest włączone przyspieszenie sprzętowe (mam na myśli ZWCAD 2024). Jeśli chodzi o 2022, to można przeinstalować na wersję ZWCAD 2022 SP 2.1 czy jest spodziewany update dla wersji 2022 obsługujący bloki dyn z poprawką, o której piszę wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Witam, ciężko powiedzieć czy ZWSOFT zdecyduje się na wydanie poprawki do 2022. Ta ostatnia poprawka też nie była jakoś specjalnie planowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia A patch do flexiblocków bedzie dla architecture 2022? zw 2022 dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Pytaliśmy o to ZWSOFT już w listopadzie. Na ten moment nie ma planów wdrożenia tego do Arch 2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi