Assgarth Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam, brakuje mi funkcji "vla-StartUndoMark" oraz "vla-EndUndoMark" czy coś wiadomo w tym temacie? Są jakieś zastępcze funkcje czy pozostaje czysty Lisp i funkcja "undo"? pozdrawiam
kruszynski Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Funkcje te nie są obecnie dostępne. Postaram się ustalić kiedy się pojawią. Zastępczo możemy się posłużyć taką przykładową konstrukcją: (command "undo" "be") (command "circle" "0,0" 6.0 "move" "L" "" "@" pause "polygon" 6 "@" "C" 6.0) (command "undo" "end")
Assgarth Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Czyli tak jak myślałem. To mam zatem jeszcze prośbę aby zorientować się również w kwestii następujących funkcji Visual Lispa: "vla-get-profiles" "vla-get-activeprofile" "vla-put-activeprofile" "vla-getallprofilenames" "vla-deleteprofile" "vla-resetprofile" "vla-renameprofile" "vla-copyprofile" "vla-exportprofile" "vla-importprofile" czyli funkcje do zarządzania Profilami w CAD. np. (defun putActiveProfile (profilename) (vla-put-activeprofile (vla-get-profiles (vla-get-preferences (vlax-get-acad-object))) profilename ) ) pozdrawiam
Assgarth Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Swoją drogą, czy istnieje zatem jakiś sposób na utworzenie Profilu z poziomu Lisp'a, skoro nie są obecne powyższe funkcje??
gruzin Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 (command "undo" "be")................. (command "undo" "end") Nie znałem tego. Bardzo sprytna opcja :-)
kruszynski Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 ja też nie. Dzisiaj wyczytałem w helpie ;)
Rekomendowane odpowiedzi