Assgarth Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam, brakuje mi funkcji "vla-StartUndoMark" oraz "vla-EndUndoMark" czy coś wiadomo w tym temacie? Są jakieś zastępcze funkcje czy pozostaje czysty Lisp i funkcja "undo"? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Funkcje te nie są obecnie dostępne. Postaram się ustalić kiedy się pojawią. Zastępczo możemy się posłużyć taką przykładową konstrukcją: (command "undo" "be") (command "circle" "0,0" 6.0 "move" "L" "" "@" pause "polygon" 6 "@" "C" 6.0) (command "undo" "end") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Czyli tak jak myślałem. To mam zatem jeszcze prośbę aby zorientować się również w kwestii następujących funkcji Visual Lispa: "vla-get-profiles" "vla-get-activeprofile" "vla-put-activeprofile" "vla-getallprofilenames" "vla-deleteprofile" "vla-resetprofile" "vla-renameprofile" "vla-copyprofile" "vla-exportprofile" "vla-importprofile" czyli funkcje do zarządzania Profilami w CAD. np. (defun putActiveProfile (profilename) (vla-put-activeprofile (vla-get-profiles (vla-get-preferences (vlax-get-acad-object))) profilename ) ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Swoją drogą, czy istnieje zatem jakiś sposób na utworzenie Profilu z poziomu Lisp'a, skoro nie są obecne powyższe funkcje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 (command "undo" "be")................. (command "undo" "end") Nie znałem tego. Bardzo sprytna opcja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 ja też nie. Dzisiaj wyczytałem w helpie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi