Assgarth Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam, czy to zamierzone działanie czy przeoczenie, że brakuje jednej opcji w funkcji vlax-make-safearray: The type of safearray. Specify one of the following constants:vlax-vbInteger (2) Integer vlax-vbLong (3) Long integer vlax-vbSingle (4) Single-precision floating-point number vlax-vbDouble (5) Double-precision floating-point number vlax-vbString (8) String vlax-vbObject (9) Object vlax-vbBoolean (11) Boolean vlax-vbVariant (12) Variant Tutaj z HELP ZwCAD2011: The type of safearray. It can be one of the following constants: vlax-vbInteger (2) Integer vlax-vbLong (3) Long integer vlax-vbSingle (4) Single-precision floating-point number vlax-vbDouble (5) Double-precision floating-point number vlax-vbString (8) String vlax-vbBoolean (11) Boolean vlax-vbVariant (12) Variant This parameter can be a string constant or an integer constant(in parentheses), but the integer constant aren't suggested using for the lisp codes' compatibility. Funkcja nie działa z tym parametrem, stąd też moje pytanie (bo a nuż pominęli tylko w help'ie ten przypadek)... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Potwierdzam, rzeczywiście jest problem ze zrobieniem safearray z elementów więc nie da się w LISP zrobić np grupy. Zgłosiłem to jakiś tydzień temu i w odpowiedzi otrzymałem obietnicę, że w aktualizacji, która ma się pojawić w niedługim czasie, zostanie to poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi