angelixx Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Sytuacja wyglądała nastepująco: Otwarty plik podstawowy z xrefami nie" wyładowałam" pliku xrefa z rysunku - po czym go otworzyłam i wprowadziłam zmiany ( tu program nie protestuje - inaczej niż w autocadzie - " zamknij plik podstawowy lub wyładuj" ) Zamknęłam XREFA i przeszłam do pliku podstawowego. Narysowałam kilka kresek i próbowałam zapisać rysunek i tu pojawiłsię problem: wyświetla mi komunikat: Error saving to file : ( ścieżka do pliku) To file may be corrupt. Nie pomaga wyłączanie programu resetowanie komputera, póba zapisania pod inną nazwą też kończy się fiaskiem. Być może zadziałałoby wstawienie bloku w nowy rysunek, ale mam kilkanaście założonych layoutów i nie uśmiecha mi się robienie ich od początku. CO ROBIĆ !!!!! Pomocy !!!! Sprawa pilna!!! NADMIENIĘ,ŻE PRACUJĘ NA WERSJI Z KLUCZEM - NIE PRACUJĘ NA WERSJI TESTOWEJ, GDZIE TAKI KOMUNIKAT POJAWIŁ MI SIĘ 4 DNI PRZED ZAKOŃCZENIEM OKRESU TESTOWANIA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam, próbował Pani odzyskać plik Plik--> Narzędzia rysunkowe --> Napraw? Można ewentualnie spróbować użyć także opcji test, lub czyść. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Nic nie działało, ani audit ( brak blędów),ani recover ( też nic nie znalazł), nawet jak wstawiłam rysunek jako blok do nowego pliku.Żadna z wersji 2008 ani 2008i nie dała sobie rady. Więc przepuściłam to przez ZW2007, i chyba jego filtry przy otwieraniu wyszyśliły rysunek, i plik dał się zapisać. Wygląda na to ,że starsza wersja ma swoje niewątpliwe zalety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Cieszę się, że teraz jest OK, choć takie błędy nie powinny się to zdarzać. Dziękuję za informację. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Miałem niestety ten sam problem.... Zastosowałem to samo rozwiązanie (ZWCAD 2007) .... plik się uratował... dobrze mieć zainstalowane obie wersje :) - tu plus dla ZW, że umożliwia to licencja :) 2P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi