maciejo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam. Czy coś źle robię, czy o czymś zapomniałem - mało pracuję na layoutach. Otóż będąc na layoucie, po kilku przełączeniach MODEL-PAPIER blokuje się na PAPIERZE i dopiero np. utworzenie nowej rzutni odblokowuje możliwość wejścia w przestrzeń modelu. Może mi ktoś coś poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 http://forum.projektuje.net/zanim-wyslesz-posta-prosze-przeczytaj-vt234.htm Sprawdzałem w ZWCAD 2011 _VERNUM = "2011.02.28(16566)", nic podejrzanego tam nie zauważyłem. Poniżej załączam film. Może coś pomoże. przestrzen-papieru-modelu.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 No tak, zapomniałem o wersji: vernum = "2010.11.25(16241) Myślałem, że po prostu coś nie tak robię, tym bardziej, że nie zauważyłem zgłoszenia takiego błędu przez innych użytkowników. W poprzednich wersjach tego zjawiska nie zauważyłem. Spróbuję zainstalować tę z lutego. Zobaczymy. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zainstalowałem 2011.02.28(16649) .... i dalej to samo. Wchodzę na Layout, przełączam na MODEL, ustawiam widok, przełączam na PAPIER, tworzę np. nową rzutnię... i już nie mogę przełaczyć na MODEL. I to na każdym Layoucie. Dodam, że pracuję na sporych (1-20MB) plikach 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Proszę spróbować kliknąć wewnątrz rzutni. Czy chodzi o to, że nie ma możliwości powrotu do przestrzeni modelu, czy nie włącza się przestrzeń modelu na layoucie? Proszę spróbować: 1. wejść do layout 2. utworzyć rzutnie poleceniem mv i wskazać rozmiar rzutni 3. kliknąć wewnątrz rzutni 2x lewym przyciskiem myszki - teraz można ruszać modelem 4. dwuklik myszką poza granicami rzutni - powrót do przestrzeni papieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Nie działa, a właściwie przestaje w jakimś momencie działać przełącznik PAPIER MODEL w pasku statusu - czyli nie można przejść do przestrzeni modelu na layoucie. Przełączanie poprzez dwuklik na rzutni lub poza nią działa... tylko nie zawsze jest wygodne, np. na dużym zoomie. Pewnie trzeba będzie się przyzwyczaić :) Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi