metiu Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Witam Czy zespolenie kreskowania w ZWCAD 2022 (vernum = "22.00_2021.07.07(251ad3fce2f)_x64") działa na pewno poprawnie? W 2022 zespolenie scala kreskowanie i obwiednie w jedną całość. Zmiana skali polega na wybraniu kreskowania, we właściwościach wskazanie na kreskowanie i tam mogę modyfikować je. I to w porządku - rozwiązanie podobne ma (lub miał) AutoCAD. Ale co jakbym chciał je całkowicie usunąć? Jedyne rozwiązanie do jakiego doszedłem to wybranie samego kreskowania, wyłączenie zespolenia i dopiero wtedy można je usunąć. Rozbicie powoduje rozbicie całego elementu łącznie z kreskowaniem (np. prostokąta na linie, a hatcha ANSI31 na pojedyncze linie). Po wybraniu z właściwości kreskowania powinienem móc je usunąć bez konieczności wyłączenia zespolenia. Może jest jakieś inne rozwiązanie/zmienna, która sprawi, że kreskowanie zacznie się zachowywać jak to z wersji 2021? Tak to działa w ZWCAD 2022. A tak w ZWCAD 2021: pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Wygląda jakby miał Pan zgrupowane obiekty w ZWCAD 2022. Kreskowanie zespolone w 2022 działa u mnie tak samo jak w 2021, tzn. po jego zaznaczeniu można nacisnąć DELETE i go usunąć pozostawiając obwiednię. Proszę sprawdzić na zupełnie nowym rysunku po restarcie programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 12 minut temu, pawmal napisał: Wygląda jakby miał Pan zgrupowane obiekty w ZWCAD 2022. Kreskowanie zespolone w 2022 działa u mnie tak samo jak w 2021, tzn. po jego zaznaczeniu można nacisnąć DELETE i go usunąć pozostawiając obwiednię. Proszę sprawdzić na zupełnie nowym rysunku po restarcie programu. Sprawdziłem zgodnie z sugestią (wyłączyłem program, nowy rysunek) i nadal jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Proszę wyłączyć w opcjach Kreskowanie zespolone (chodzi o grupowanie podczas zaznaczania). To nie ma wpływu na tworzenie kreskowania. metiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 3 minuty temu, pawmal napisał: Proszę wyłączyć w opcjach kreskowanie zespolone. Zadziałało - ratuje Pan moją skórę! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi