Tymon Dejryng Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, Pracuje na wersji ZWCAD 2011 ( 2010.11.25(16241)) i mam parę uwag dotyczących pracy na Layout'ach. 1. Często przy przejściu z widoku Layout'u do modelu widok nie odświeża się i chociaż na dole w zakładce podświetlona jest zakładka model to widok jest jak w Layout'cie - dopiero scroll'owanie obrazu sprawia, że widok się odświeża i model wygląda w miarę poprawnie. 2. W tym momęcie pojawia się drugi problem. Nie wiem czemu czasem część obiektów "znika". Warstwa jest widoczna. Po najechaniu kursorem ZWCad podświetla ten obiekt poprawnie, ale jak tylko cofnie się kursor to znów go "chowa". Opcja REGEN nie pomaga w tym momencie. Dopiero kliknięcie na ten obiekt sprawia, że ZWCad przypomina sobie, że te obiekty są widoczne. 3. Problem nr 2 pojawia się też w rzutniach na Layout'ach. Przy czym taka ręczna aktualizacja obrazu to nie jest największy problem. Największym problemem jest to, że widoczny obiekt w rzutni na wydruku do PDF'a "znika" :shock: ( warstwa widoczna i drukowalna). Do tworzenia PDF'ów używam PDFCreatora w wersji 1.2.0. Jeśli te problemy były już zgłaszane to proszę skasować tego posta lub jeśli mam starą wersję programu to proszę o przesłanie na maila linka do najnowszej wersji. Pozdrawiam Tymon Dejryng Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, proszę o zainstalowanie najnowszej wersji ZWCAD. Powinno to rozwiązać Pana problemy. http://www.dobrycad.pl/index.php/pobierz-prorgam/13-pobierz-zwcad.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi