Rysiek Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam, Mam problem ze snapami. Przy wyborze myszką jakiegoś punktu po zbliżeniu okazuje się że wybór nie był precyzyjny tzn tuż obok punktu. W Autocadzie nie było z tym problemów znajdował punkt bardzo precyzyjnie. Podwyższenie współczynnika APERTURE troche poprawia precyzyjność, ale praca na dużym współczynniku pod innymi względami jest daleka od ideału. Może macie jakiś inny sposób aby tą " precyzyjność" poprawić? Pozdrawiam _VERNUM = "2010.11.25(16241)" (read only) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Mi też sie tak działo jak pracowałem na pliku z Autocada bo po konwersji do Zwcada linie były na różnych współrzednych Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Mi też sie tak działo jak pracowałem na pliku z Autocada bo po konwersji do Zwcada linie były na różnych współrzednych Z. Tak, to zdecydowanie może wpływać na snapy. Jeśli np. linie sąna różnych wysokościach Z to z góry widać, że się przecinają jednak fizycznie brak punktu przecięcia. W jakim zakresie były różnice we współrzędnych Z? Rysunek można spłaszczyć za pomocą 2 komend: - FLATTEN, - z menu Narzędzia dodatkowe --> Narzędzia --> Ustaw Z=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Mi współrzedną Z lini pokazywało jakąś astronomiczna np. 357798670.5637. Nowe linie rysowało juz normalnie na Z=0 i pozniej byl problem z uchwytami. Ja użyłem komendy Narzedzia=>Ustaw współrzedna Z=0 i za jednym zamachem zmieniłem wszystkie linie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Po zmianie współrzędnych Z na 0 nadal zaznaczanie punktów mało precyzyjne. Chyba będzie się trzeba do tego przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Proszę uzywać do rysowania "skok" SNAP, to wyeliminuje błedy z koncówkami. Osobiscie nie lubie podkładów architechtonicznych gdzie kóncówki psują precyzyjny projekt. np. oś zamiast 12cm w rysunku rozrzuty wahające od 11.98632 - 12.235cm to jest frustrujace ... tzreba odnowa podkład poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi